Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nogometno igralište Stanko Baričević Šole

Autor: Velimir Brkić

01.07.2010. 22:00
Nogometno igralište Stanko Baričević Šole

Foto: Filip BRALA



Na prigodnoj svečanosti kamenu ploču na klupskim svlačionicama su otkrili general Ivan Tolić, jedan od ratnih zapovjednika Treće imotske bojne, pukovnik u miru Željko Janković, zadarski pročelnik Radovan Dunatov i predsjednik HNK Dalmatinac Alen Vukoša
Igralište HNK Dalmatinca iz Crnoga od sinoć se i službeno zove “Igralište Stanko Baričević Šole”, po bivšem pripadniku 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske “Pauka”, tragično preminulog prije točno 11 godina u 44. godini života. Na prigodnoj svečanosti kamenu ploču na klupskim svlačionicama su otkrili general Ivan Tolić, jedan od ratnih zapovjednika Treće imotske bojne, pukovnik u miru Željko Janković, zadarski pročelnik Radovan Dunatov i predsjednik HNK Dalmatinac Alen Vukoša.
“Tvoj život je vječan poput kristala praskozorja, sanjao si najprije ti ratniče a dalje će ga zahvaljujući tebi sanjati drugi ljudi, tvoja sjenka je beskrajna…”, potresne rečenice, ulomke iz vlastite knjige “Mir tebi gardo” o istinskom junaku Domovinskog rata, hrvatskom vitezu Šoli čitao je brigadir Ivica Matešić Jeremija, načelnik odjela međunarodne vojne suradnje.
U nazočnosti predstavnika brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mještana Crnoga u umjetničkom dijelu nastupila je domaća klapa “Ponistra”, a potom su veterani HNK Dalmatinac i veterani ZNG IV brigade odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu.
Dan sjećanja započeo je jučer rano poslijepodne polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjestu tragične pogibije Šole na Jarugi između Ploča i Crnoga. Potom je u mjesnoj crkvi Sv. Nikole župnik don Srećko Petrov predvodio misu zahvalnicu.