Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Plava zastava četvrtu godinu zaredom

Autor: Dragana Glavočić

01.07.2010. 22:00
Plava zastava četvrtu godinu zaredom

Foto: Sebastian GOVORČIN



U srijedu je upriličeno svečano podizanje Plave zastave na plaži Iza banja središtu Sv. Filipa i Jakova. Čast da podigne zastavu pripala je Filipu Đinđiću, predsjedniku MO Sv. Filipa i Jakova. Inače, ova je plaža Plavu zastavu dobila četvrtu godinu zaredom.
– Nakon što su ispunjeni svi uvjeti, a to je prije svega kakvoća mora, zastava je zavijorila i ove godina na vrlo posjećenoj plaži Iza banja. Čistoća mora za kupanje se kontrolira uzimanjem i analizom uzoraka svakih 15 dana tijekom sezone kupanja. Rezultati analize redovito su izvješeni na info ploči. Osim toga, važno je da se čuva i čistoća plaže te da ima dovoljan broj kanti za otpatke koje se redovno prazne, kazala je Eškinja-Glavan, dodavši da se, ako se ne zadovoljavaju svi potrebni uvjeti, Plava zastava može vrlo brzo i spustiti.
Osim već postojećih sadržaja, ovu turističku sezonu posjetitelje na plaži Iza banja dočekao je i aqua park.
– Prethodnih godina potrudili smo se da plaža ima raznovrsne sadržaje kao što su pedaline, sandoline, trampolin i igralište za odbojku na pijesku. Dobiti i zadržati Plavu zastavu znači predano i kontinuirano raditi na tome, zaključuje direktorica općinskog TZ-a.
U zabavnom djelu programa sudjelovali su Muška klapa Cantus i KUD “Sv. Roko” iz Sv. Filipa i Jakova, čiji su članovi “dopratili” Plavu zastavu do njenog postolja.
Članovi učeničke zadruge “Đardin” priredili su na plaži različite radionice na kojima su mogli sudjelovati turisti. Doznajemo da će se radionice održavati tijekom cijelog ljeta i to srijedom, petkom i nedjeljom.
U povodu podizanja Plave zastave, navečer je na rivi održana prava fešta, a brojne posjetitelje zabavljao je Rockatanski band.