Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U bolnici preminuo suvozač s motocikla šest dana nakon nesreće

Autor: Suzana Bandić

01.07.2010. 22:00
U bolnici preminuo suvozač s motocikla šest dana nakon nesreće

Foto: Filip BRALA



Ante Pedić (21) iz Bibinja koji je kao suvozač na motociklu nastradao u prometnoj nesreći 24. svibnja jučer je u zadarskoj Općoj bolnici podlegao ozljedama
U zadarskoj Općoj bolnici jučer je prijepodne preminuo 21-godišnji Ante Pedić iz Bibinja, koji je kao suvozač na motociklu nastradao u prometnoj nesreći 24. svibnja u poslijepodnevnim satima u Bibinjama.
Nesreća se dogodila na bibinjskoj Obali kraljice Jelene u prošli četvrtak oko 18 sati, kada je 26-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pri skretanju ulijevo bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, oduzeo prednost motociklu koji ga je pretjecao i sudario se s njim. Nakon sudara motocikl je udario u betonski ogradni zid gdje se i zaustavio. Ni 22-godišnji, a ni njegov 21-godišnji suvozač nisu nosili zaštitne kacige pa su oba teško ozlijeđena. U Općoj bolnici Zadar mladićima je pružena liječnička pomoć nakon čega je vozač pušten na kućnu njegu, dok je njegov suvozač, 21-godišnji Ante Pedić, zbog težine ozljeda hospitaliziran u jedinici intenzivne njege gdje je jučer oko 11 sati podlegao ozljedama.
Protiv 26-godišnjeg vozača osobnog vozila zadarska je policija podnijela kaznenu prijava zbog izvazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.
Od početka ove godine na prometnicama pod nadležnošću Policijske uprave zadarske život je izgubilo devet osoba, jedna kao pješak, sedam u automobilima i jedna na motociklu.