Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mladići izrazili kajanje, presuda u ponedjeljak

01.07.2011. 22:00
Mladići izrazili kajanje, presuda u ponedjeljak


Mladići u petak nisu ponovno iznosili svoju obranu, već su ostali pri onoj koju su ranije dali u policiji i pred istražnim sucem. Ponovili su jedino kako im je žao zbog svega što se dogodilo


Završnim govorima obrane i optužbe u petak je  na Županijskom sudu u Zadru  okončano suđenje Jurici Alavanji i Siniši Njegovanu, koji su  optuženi zbog tučnjave koja se  dogodila 27. ožujka prošle godine ispred tadašnjeg Maya  Puba kada je teško ozlijeđen  Tonći Petković.
No, prije završnih govora  pročitane su obrane koju su  mladići ranije dali policiji i istražnom sucu i pri kojima su  ostali, jer nisu smatrali potrebnim ništa više dodati osim što  su obojica naglasila kako im je  žao zbog svega što se dogodilo.
Podsjećamo, prema optužnici zadarskog tužiteljstva, Jurica  Alavanja i Siniša Njegovan fizički su nasrnuli na Tonćija Petkovića i to s namjerom da ga  usmrte.  Sve je počelo kada je  Petković s djevojkom izišao iz  Puba te u prolazu, pokraj zidića uz stube na kojima je sjedio Alavanja, pljunuo na tlo  ispred njih, na što mu je ovaj  dobacio: “Što pljuješ ovdje  seljačino?!”. Nakon što su se  njih dvojica porječkala u svađu  se umiješao Njegovan udarivši  Petkovića stisnutom šakom u  nos. Od siline udarca Petkoviću je slomljen nos nakon čega  se u obračun umiješao i  Alavanja, pa su ga obojica nastavili  tući šakama po glavi i tijelu.
 Alavanja je potom izvukao  nož i ubo Petkovića u trbuh.  Ozljede su okvalificirane kao  teške i po život opasne, a zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj pomoći i operativnom zahvatu kojem je podvrgnut, izbjegnute su teže posljedice.
U pretresu Alavanjina stana  policajci su potom pronašli čak  tri džepna nožića.
Obojica mladića se brane sa  slobode. Sudsko vijeće kojim  predsjeda Marijan Bitanga  presudu će izreći u ponedjeljak.