Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Od utorka rotorom kod Bagata

01.07.2011. 22:00
Od utorka rotorom  kod Bagata


Radovi su trebali biti završeni do 1. srpnja, međutim u projekt su se tijekom izrade kolektora uključili i izvođači radova na plinovodu na navedenoj trasi. Sve to je rezultiralo dužim angažmanom izvođača radova, odnosno uveli su se dodatni izvođači, kazao je Fabijan


Rekonstrukcija  križanja Ulice Benka Benkovića s ulicama Domovinskoga  rata i Nikole Tesle, odnosno  izgradnja kružnog toka na  ovom križanju započeta u ožujku ove godine, prema riječima  Mile Fabijana, ravnatelja  Uprave za ceste Zadarske  županije, trebala bi biti završena u utorak 5. srpnja.
– Nastavljamo s radovima na  ovom projektu uz dozvolu Grada Zadra. Radovi su trebali biti  završeni do 1. srpnja, međutim  u projekt su se tijekom izrade  kolektora uključili i izvođači  radova na plinovodu na navedenoj trasi. Sve to rezultiralo  je dužim angažmanom izvođača radova, odnosno uveli  su se dodatni izvođači te će  puštanje u promet ovih ulica  stoga kasniti četiri dana, točnije, radovi će biti završeni do  utorka. Potpuno će biti gotovi  radovi na samo tri prilaza rotoru. Neće biti pušten u promet  samo onaj iz Ulice Benka Benkovića, odnosno iz smjera Puta  Bokanjca. Dionica ceste od Puta Bokanjca do Tesline, odnosno do rotora neće biti puštena  u promet, odnosno bit će otvoren samo ovaj dio od Puta  Bokanjca do Lidla. Za kompletan promet bit će slobodne  Ulica Nikole Tesle i Domovinskog rata, kazao je Fabijan.
Istaknuo je, a što je nedavno  potvrdio i zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, da će  radovi u Ulici Benka Benkovića biti nastavljeni unatoč i  službenom početku turističke  sezone, odnosno unatoč zabrani izvođenja građevinskih radova u to vrijeme. Troškovi izgradnje samog rotora, bez  troškova vezanih uz odvodnju,  prema riječima Mile Fabijana,  iznosit će oko 2,5 milijuna kuna.