Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Fresti zahvaljuje Sv. Anti

01.07.2012. 22:00
Fresti zahvaljuje Sv. Anti


Završen je odličan malonogometni turnir Sv. Ante. U finalnoj večeri se na Smiljevcu skupio veliki broj gledatelja, a prvo su na teren krenuli juniori pa veterani i na kraju seniori. A u finalu seniora igrači Frestija nisu dali nikakve šanse svojim protivnicima iz Murvice.
 Fresti je i bio favorit. Radi se o momčadi koja je višegodišnji prvak lige te raznih turnira diljem županije, koja s Antom Pavlovićem, Franom Fatovićem i drugima ima fantastičnu momčad. Za Murvicu je nastupio i trenutačni reprezentativac, Franko Jelovčić te Mate Burgarija i Dragan Radman. U drugoj minuti jedan bezazlen faul na nekih desetak metara napravili su Murvičani, Fantov je ne čekajući pronašao slobodnog Franu Fatovića koji s nekih sedam metara unosi cijelog sebe u udarac i vratar Krešo Šarlija bio je nemoćan za 1:0. Fresti je na radost svojih navijača već tada poveo. Nakon zgoditka splasnuo je pritisak Frestija, inicijativu uzimaju Murvičani, no do gola ne mogu. U 18. minuti je dubinskom loptom Damir Knez u šestercu uposlio Stipu Vujevića koji glavom matira Šarliju za 2:0, a tim rezultatom je završilo prvo poluvrijeme. Manje-više pitanje pobjednika je riješeno u 26. minuti nakon odlične akcije i dodavanja Frane Fatovića za Juru Šarića koji pogađa za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je u 39. minuti kapetan Ante Pavlović.
– Igrali su moji igrači pametno, našim protivnicima smo prepustili terensku inicijativu, ali smo zato znali kazniti svaki njihov krivi potez. Ovo je treći put da osvajamo turnir. Nadam se da je ovo s osvajanjem turnira tek početak – zadovoljan je bio voditelj Frstija Željko Bakarić.
U murvičkom taboru nije bilo puno priče, samo je Josip Kolić kratko kazao.
– Čestitam Frestiju na pobjedi, bili su bolji – kazao je Josip.
U veteranskom turniru prvo mjesto osvojio je Tin, druga je bila Puntamika. Najbolji igrač je Josip Butić, strijelac Leo Burčul sa sedam zgoditaka, a vratar je Damir Knez (svi veterani Tina).
U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Bilom brigu, drugo Svetom Anti. Najbolji igrač je Filip Volpi (Bili brig), strijelac Petar Knežević (Kijevo Knin) sa sedam zgoditaka, a vratar Ivan Vulić (Sveti Ante).  


Finale seniora


FRESTI 4
MURVICA 0
ZADAR – Malonogometno igralište na Smiljevcu. Gledatelja 700. Suci: Ivan Mičić i Jere Čulina (Zadar).
Strijelci: 1:0 Fatović (3′), 2:0 Vujević (18′), 3:0 Šarić (26′), 4:0 Pavlović (39′).
FRESTI: Knez, Stipčević, Rogić, Fantov, Šarić, Mičić, Ledenko, Pavlović, Vujević, Fatović, Mrkić. Voditelji: Željko Bakarić i Frane Jusup.
MURVICA: Šarlija, Lučić, Rodić, Bačelić, Kolić, Radman, Surać, Jelovčić, Bugarija. Voditelji: Hrvoje Čulina i Srećko Grgeč.




Najbolji


Prvo mjesto, pokal pobjednika i 10 tisuća kuna te 12 pizza u piceriji Mrak pripalo je Frestiju. Drugo mjesto osvojila je Murvica, a uz to inkasirala 4500 kuna te 12 pizza u restoranu Mama Mia, a treće mjesto osvojila je Pizzerija Mrak te zaradila dvije tisuće kuna.
Najbolji igrač turnira je Ante Pavlović, strijelac Frane Fatović sa sedam zgoditaka, a vratar Damir Knez (svi Fresti).
– Još smo jednom svima pokazali da igramo značajnu ulogu u malom nogometu Zadra. Nismo za baciti. Vraćamo se i ovo je naš novi početak. Tri puta osvojiti turnir nije mala stvar, hvala mojim suigračima, kazao je najbolji igrač turnira Ante Pavlović.
– Zbog trofeja mi je jako drago, mi smo kao kolektiv i dokazali da znamo i da možemo pobijediti i momčad kakva je Murvica. U nama ima još dosta špirita – istaknuo je najbolji strijelac Frane Fatović.
– Igramo dosta godina skupa, znamo se u dušu, a kad je tako i meni nije teško braniti. Još smo jednom pokazali tko je prava momčad, a našim protivnicima hvala na fer i korektnoj igri – rekao je Damir Knez, najbolji vratar.


Finale veteranskog turnira


TIN 4
PUNTAMIKA 1
TIN: Knez, Katuša, Bakarić, Marić, Klanac, G. Burčul (1), L. Burčul (1), Butić (2), Rakić. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč.
PUNTAMIKA: Medved, Tomičić, Kociper, Surić, Vukoša (1), Jukić, Arbanas. Voditelji: Marko Šimurina i Stella Dunić.


Finale juniora


BILI BRIG 2
SVETI ANTE 1
BILI BRIG: Jović, Sušić, Jurica (2), Čule, Jurjević, Volpi, Debak, Pinčić, Čulina. Voditelji: Mario Kovačević i Krešo Tomičić.
SVETI ANTE: Vulić, Ćustić, Paleka, Blažević (1), Jovančević, Zubčić, Jurjević, Baričević. Voditelji: Marko Katalinić i Josip Čačić.