Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Poskupio parking, traže se besplatna mjesta

01.07.2012. 22:00
Poskupio parking, traže se besplatna mjesta


Unatoč poskupljenju parkirnih karata u Zadru, koje se od jučer naplaćuju po ljetnoj tarifi, teško je bilo pronaći slobodno parkirno mjesto na Poluotoku. Sat vremena parkiranja u drugoj zoni od danas je 10 kuna, dok je u prvoj zoni 12 kuna, a u sljedeća dva mjeseca će Zadrani, koji nemaju mjesečnu kartu, skuplji parking plaćati i nedjeljom i blagdanima.
I dok se neki unatoč cijeni neće odreći običaja da parkiraju neposredno do mjesta na koje su se zaputili, dio građana koje smo sreli u  blizini parkinga prokomentirao nam je kako na Poluotok automobilom idu samo ukoliko je to nužno te da i tada traže parking na jeftinijim ili besplatnim lokacijama.
Oni koji su stanovanjem ili poslom vezani za Poluotok i dalje će koristiti pretplatu, jer je cijena ostala ista.
Dio vozača traži slobodno mjesto i na prostorima koji nisu u parkirnim zonama, a najpopularnije mjesto je igralište ispred zgrade gimnazija, koje je nakon završetka nastave ponovno dostupno vozačima.
Zvonimir Višak, voditelj parkirne službe u tvrtci Obala i lučice kazao je kako je ovo treća godina da parking poskupljuje isključivo zbog prevelikog pritiska na Poluotok u ljetnim mjesecima.
– Zbog velikih gužvi i pritisaka na Poluotok uvodimo ljetnu tarifu već tri godine, a ona traje od 1. srpnja do 31. kolovoza te je karta skuplja u 1. i 2. zoni, dok su ostale cijene iste. Isto tako cijene pretplatnih karata su jednake za građane koji su ih do sad kupovali ili ih kupe, a njihova cijena je 50, odnosno 150 kuna. Napominjem da parkirne karte vrijede i za Petrčane, kazao je Višak.
Kao i dosadašnjih godina, očekuje se povećanje prodaje pretplatnih karata.