Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prijateljsko druženje klapa i pjesnika

01.07.2012. 22:00
Prijateljsko druženje klapa i pjesnika


U u starom dvorištu Koštini dvori, u ambijentu kamena, smokve, masline i loze, gdje stara konoba zove na vino i pismu a stara kula na rič i druženje, održan je još jedan tradicionalni susret klapa i pjesnika pod naslovom “Klapa Težaci i prijatelji”. Ove godine izbor je pao i druženje su upotpunili uz domaću klapu “Težake” i ženska klapa “Kandelora” iz Zemunika, muška klapa “Condura” iz Nina te domaći pjesnici Mladen Baraba Cvitić iz Paljuva i Zvonko Čulina iz Pridrage.
U programu, te opuštenoj atmosferi s puno izvornog humora, s puno pljeska i zadovoljstva domaće publike koja je prepoznala i osjetila svu draž i bliskost “domaće riči i pisme”, toplu ljetnu večer su punili zvuci prijemljivih nota i stihova sve u skladu prijateljskog druženja ovih klapa i pjesnika koji uz ostale klape i pjesnike ovih prostora već godinama traju i dodatno potiču i oplemenjuju zavičajne osjećaje “domaćeg čovika”.
U dva navrata s po tri pjesme, program koji je vodila Ivanka Baraba, otvorili su domaćini susreta, prvo s najavom Mladena Nekića Košte – klapa “Težaci”, te redom, ovdje uvijek draga “Kandelora”, pjesnik M. Baraba s tri pjesme, potom i ninska klapa “Condura”, pa pjesnik Zvonko Čulina, također s tri domoljubno-zavičajne pjesme.
Na kraju ovog ugodnog susreta, uslijedio je zajednički snimak i nastup svih sudionika.
Druženje je potrajalo do kasnih večernjih, točnije ranih jutarnjih sati uz dobru “spizu”, pršut i vino…