Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Priprema se najveća bikini parada na svijetu!

01.07.2012. 22:00
Priprema se najveća bikini parada na svijetu!


Ovo je humanitarni projekt, a želja organizatora jest da parada ima edukativno-humanitarni karakter, da omogući svim ženama, zdravima i bolesnima da prošeću ovu paradu ponosno, kazala nam je predsjednica Europa Donne mr. sc. doktorica Tatjana Vukelić-Baturić. Ona poziva sve žene, bez obzira jesu li oboljele ili zdrave i bez obzira na dob da su dobrodošle
U Šimunima na  Pagu i u Zadru se obavljaju  pripreme za jedan neobičan  i zanimljiv ljetni događaj –  Šimuni bikini parada. Autokamp Šimuni i zadarska  Udruga žena operiranih od  raka dojke Europa Donna su  organizatori ove neobične  parade što bi mogla, kako  očekuju, ući i u Guinnessovu kategoriju te tako dobiti svjetsko značenje.
Naime, slična je parada nedavno održana u SAD-u, na  Floridi, a sudjelovalo je 450  žena i smatra se rekordnom  dosad, dok ovdašnji organizatori vjeruju da će im se u  Šimune odazvati najmanje  600 žena. Stoga već ovih  dana pokreću inicijativu o  informiranju naših žena, a  prva im se odazvala Udruga  za osteoporozu Zadar, čijih  će većina članica nastupiti  na paškoj bikini paradi.
– Ovo je humanitarni projekt, a želja organizatora  jest da parada ima edukativno-humanitarni karakter,  da omogući svim ženama,  zdravima i bolesnima da  prošeću ovu paradu ponosno, kazala nam je predsjednica Europe Donne mr.  sc. doktorica Tatjana Vukelić-Baturić. Ona poziva  sve žene, bez obzira jesu li  oboljele ili zdrave i bez obzira na dob da se uključe, da  su dobrodošle.
– Bitno je naglasiti da  želimo pokazati svima da  postoje i jake žene koje su  uspješno preboljele bolest i  koje i nakon toga ponosno  stoje i normalno žive, govori  dr. Vukelić-Baturić i dodaje  da maloljetne djevojke, ako  žele sudjelovati, moraju  imati potpisani pristanak roditelja.
Predsjednica Europa  Donne ističe da će se Šimuni bikini parada održati 8.  kolovoza u poslijepodnevnim satima, a parada bi  trebala početi u 16 sati i  trajati svega 40 minuta. Sve  sudionice će prošetati  plažom uz more dugom dva  kilometra. Nakon završetka  toga dijela, sudionice će se  moći okupati, a imat će na  raspolaganju i više restorana  uz more, kafić i druge slične  sadržaje, a sve će moći dobiti po promotivnim cijenama. Bit će za sudionice  organiziran i animacijski  cjelovečernji program, kao i  živa glazba, pa čak i vatromet u 23 sata. Važno je  istaknuti kako će organizatori osigurati prijevoz, tako da će se iz Zadra putovati  i vraćati organizirano autobusima.
Iz Europa Donne pozivaju  da se žene odazovu u što  većem broju i poručuju da  će zainteresirane Zadranke  može dobiti sve informacije  u njihovoj udruzi u Veslačkoj 2. i to ponedjeljkom i  utorkom od 17 do 19 sati.  Mogu se informirati i na  telefone 023/311 550 ili mobitele 091/ 505 83 41.