Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarski bobiji na ulicama

Autor: Irena Jurjević

01.07.2013. 22:00
Zadarski bobiji na ulicama

Foto: Zvonko KUCELIN



Pripadnici Jedinice prometne mladeži na ulicama grada Zadra boravit će svakog dana od 7.30 do 20.30 sati dva mjeseca


Počevši od jučer 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži djeluje na frekventnijim ulicama i raskršćima Zadra kako bi regulirali nadolazeće ovoljetne gužve. Iz PU zadarske pristiže poziv građanima da poštuju upute mladih prometnika i tako doprinesu bržem i sigurnijem odvijanju prometa, ističući kako su upute i zapovjedi pripadnika Jedinice prometne mladeži ravnopravne s onima koje izdaju pripadnici policije i da ih kao takve trebaju i uvažavati.
Pripadnici Jedinice prometne mladeži na ulicama grada Zadra boravit će svakog dana od 7.30 do 20.30 puna tijekom srpnja i kolovoza, a punktovi će im biti u Ulici Josipa Juraja Strossmayera, na križanju s Ulicom bana Josipa Jelačića i na križanju s Ulicama Stjepana Radića i Ivana Mažuranića, odnosno kod Male pošte te na križanju kod ‘Hitne’. Popularno zvani ‘bobiji’ bit će, također postavljeni i na trajektnom pristaništu gdje će regulirati promet pri ukrcaja i iskrcaja vozila i pješaka iz trajekta. Na Liburnskoj obali ‘bobiji’ će biti na pješačkom prijelazu kod zadarskog gradskog mosta.
Po potrebi ‘bobiji’ je biti i na pješačkom prijelazu pored gradske šetnice na poluotoku, kao i na križanju Ulica dr. Franje Tuđmana i Puta Murvice, pored zadarske Prometne policije, doznali smo od glasnogovornika PU zadarska Elisa Žodana koji je dodao i to da pripadnici prometne jedinice mladeži mogu biti raspoređeni i na bilo koju drugu lokaciju, ukoliko se procijeni da za to postoji potreba.