Komunalni redari krenuli u akciju "bijeli suncobrani"

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Grad Zadar, odnosno komunalni redari krenuli su 1. srpnja ove godine u provjeru zadarskih ugostiteljskih objekata, odnosno njihovih suncobrana na terasama. Naime, prema gradskoj odluci iz ožujka ove godine zadarski štekati ovoga ljeta moraju biti jednobojni i bez raznih reklama. Štekate smiju natkrivati samo bijeli i bež suncobrani i tende, bez istaknutih reklama, najavio je tada gradski pročelnik Rajko Jurin.

Ako vlasnici ugostiteljskih objekata, koji s Gradom imaju ugovor o najmu terasa na Poluotoku, to nisu napravili dobit će rješenje o uklanjanju s rokom u kojem to trebaju napraviti. Ako ni tada to ne urade, onda im slijedi novčana kazna. Odluka o tipiziranim suncobranima donesena je u ožujku, a komunalni odjel dao je okvirni rok do 1. srpnja da se ugostitelji usklade s tom odlukom.

Neki ugostitelji, koji suncobrane uglavnom dobivaju od proizvođača pića, napravili su to tek 1. srpnja i to na način da su na suncobranima izbrisali reklame.

Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stipe Knežević zadovoljan je odlukom i njezinom provedbom, budući da je na Poluotoku, kaže Knežević, otklonjeno puno reklamnih suncobrana.

- Naši ugostitelji pokrili su bojom reklame, čak i novim platnom bijele ili bež boje i to sad lijepo izgleda. Uvjeren sam da će Grad Zadar imati razumijevanja za one ugostitelje koji to još nisu u mogućnosti promijeniti. Naime, riječ je o ugostiteljima čiji objekti nisu na frekventnim mjestima u gradu, a samim tim imaju i manje posla, a to znači i manje šoldi, govori Knežević kroz šalu, ali ozbiljno se nada, dodaje, da će gradske vlasti imati razumijevanja te da ovoga ljeta neće biti kazni za one koji nisu uspjeli zamijeniti suncobrane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno