"Planulo" 1.500 sadnica sezonskog cvijeća

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Mnogi su ostali razočarani jer je 1.500 sadnica sezonskoga cvijeća "planulo" u samo pola sata.

Naime, kako je bilo i najavaljeno, djelatnici zadarske tvrtke Nasadi d.o.o. jučer su od 9 do 11 sati u svom rasadniku Cerodol na predjelu Žmirića, organizirali još jednu u nizu - tradicionalnu akciju - Uljepšajmo grad Zadar - u sklopu koje su građanima donirali, odnosno besplatno dijelili sadnice sezonskog cvijeća. No, sve je bilo razgrabljeno odmah nakon što je rasadnik otvorio vrata iako su građani smjeli uzeti ograničen broj sadnica.

- Ljudi su nahrupili čim smo otvorili vrata i bila je golema gužva, čekalo se u redu. Sve su sadnice "otišle" u vrlo kratkom vremenu tako da su svi koji su došli nešto kasnije, iza 9.30 sati, sadnice morali kupiti. No mislim da to i nije tako strašno jer su cijene doista povoljne - rekla je Bosiljka Raspović koja u zadarskim Nasadima radi već 30, a u samom rasadniku 23 godine.

Marina Vučemilović - Dražić izlazila je iz rasadnika s osmijehom na licu jer je - žena od struke. Ona je inženjerka agronomije i kako je otkrila, obavezno najmanje jednom mjesečno prošeta rasadnikom za svoju "dušu", ali i iz znatiželje.

- Dođem ovdje i kao stručnujak i kao posjetitelj. Volim prošetati, pogledati ponudu, ali i popričati s kolegama. Uvijek se nešto novo vidi, sazna, nađe i to tijekom cijele godine. U ovom je rasadniku uvijek dobra ponuda sadnica. Što se tiče današnje akcije, mislim da je to super i da bi ih trebalo biti više i češće. Svima nam je život barem malo ljepši uz cvijeće - zaključila je Vučemilović-Dražić.

Lenko Ugrinić direktor Nasada d.o.o. jučer je izrazio zadovoljstvo velikim interesom i odazivom građana te je najavio novu akciju već ovoga petka kada će se sadnice moći kupiti po simboličnoj cijeni od samo jedne kune. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno