Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Privlaka dobila plažu za pse

03.07.2017. 13:50
Privlaka dobila plažu za pse


Plaža je dugačka je preko sto metara i adekvatno je ograđena. Uređeno je parkiralište kao i pristupni put, a uskoro ćemo dovesti i pitku vodu, kaže Begonja
Budući da su vlasnici pasa u Privlaci, a među njima i domaći i strani gosti, svakodnevno išli prema Općini i Turističkoj zajednici sa zamolbom da se konačno osigura u ljetnom periodu na prostoru općine Privlaka adekvatna plaža za njihove ljubimce, to se dogodilo upravo ovih dana.
Naime, novo općinsko vodstvo s načelnikom Gašparom Begonjom odlučilo je udovoljiti vlasnicima pasa.
– Moram kazati kako nas je još više motivirao interes za rješavanje ovog projekta nakon što se prije neki dan na plaži u Mostini dogodio incident kad su se sukobili kupač i vlasnik psa. Pas je plivao sa svojim gazdom što je izazvalo revolt kod kupača. Nije to bio prvi takav slučaj do sada unatoč postavljenim tablama zabrane kupanja pasa na javnim plažama. Odlučili smo za pse i njihove vlasnike staviti u upotrebu lijepu i pjeskovitu plažu na sjeveru Privlake na lokalitetu ¨Kažin¨ malo podalje od virskog mosta, priča načelnik Begonja.
– Plaža je dugačka je preko sto metara i adekvatno je ograđena. Uređen je parkirališni prostor kao i pristupni put, a uskoro ćemo dovesti i pitku vodu. Sve to do sada nas je koštalo preko 50.000 kuna, ali morali smo ovo riješiti kako bismo izbjegli daljnje moguće sukobe.
O navedenom kupalištu i plaži putem oglasa obavijestili smo vlasnike pasa i već smo za navedeni potez primili velik broj zahvala. Događanja na navedenoj plaži svakodnevno će biti pod budnim okom naših komunalaca, a svi oni vlasnici koji se ubuduće s psima budu kupali među kupačima na javnim plažama najprije će biti uredno upozoreni, a ako i nadalje budu činili istu stvar bit će adekvatno u skladu sa zakonom sankcionirani, zaključuje načelnik Begonja.