Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ekonomski tehničari proslavili 55. godišnjicu mature

02.07.2018. 14:59
Ekonomski  tehničari  proslavili 55.  godišnjicu mature


Nekadašnji učenici Ekonomske škole Zadar smjer ekonomski tehničari iz 4.a razreda proslavili su 55. godišnjicu mature.
–  Bilo nas 31 u razredu, uglavnom smo dolazili iz okolnih ruralnih sredina i zvali su nas "putnici". Podržavali smo i cijenili različitost među nama. Svih nas je povezivala vjera u Boga koja nam je pomagala da uz  učenje, disciplinu i odgovornost uspješno završimo školovanje. Poslije  srednje škole neki su se upisali na fakultet, a neki su odmah radili. Bitno  je bilo da je svatko od nas imao cilj: raditi, osnovati obitelj i ostati u domovini, kaže Marija (Bralić) Zuanović.
Proslavi obljetnice mature nazočili su: Marija (Bralić) Zuanović, Santina (Grdović) Mazija, Ana (Burčul) Begonja, Danka (Vrankulj) Mlinar,  Marijan Gruban, Olga (Ležaić) Šarić, Vojko Mazarović, Rozarija (Strenja)  Ukić, Danica (Šimunić) Sorić iVeronika (Šimunić) Kangel. Proslavi nije  bio nazočan razrednik Emanuel Stoisavljević koji se preselio na nebo. S  njima je bio nazočan, kako kažu uvijek cijenjeni i omiljeni prof. Romano  Segarić. Radi različitih obveza, bolesti ili odsutnosti iz Zadra nisu nazočni na proslavi obljetnice Tinde Cabai, Jakov Deur, Ivanka (Klarica)  Bodrožić, Ratko Laura, Živka (Peraić) Kulaš, Dušan Pupovac, Mirjana  (Sačić) Sikirić, Rosanda (Škifić) Botunac, Pina (Vidaković) Spaldi, Vinka  (Marinović) Škara i Miloš Olujić.
Među nama nisu više: Ljubomir Božić, Danka (Ćurković) Barišić, Darinka (Kutlača) Duvančić, Radoslav Marijan, Krsto Paleka, Božidar Tokić,  Kata (Prtenjača) Jakovčić, Ivica Vidov, Marijan Zurak i Marica (Vrkić)  Žuvanić.
– Okupljeni u ugodnoj atmosferi hotela  rado se sjećamo  dragih uspomena iz školskih dana koje naviru same od sebe. Svatko od nazočnih  ima svoju životnu priču koja bi bila zanimljiva piscima, ali i snimateljima  filmova. Bitno je da smo generacija uspješnih poslovnih i obiteljskih ljudi koji su s mudrošću, znanjem uz pomoć Boga ostvarili svoje ciljeve,  priča Marija Zuanović koja je rekla kako to koliko će još moći davati savjete djeci, unucima i svima kojima su potrebni ne ovisi o njima, već o  Onome tko ima vlast nad životom.