FOTOGALERIJA: Navijačko ludilo trese Zadarsku županiju

Slika korisnika valentinam
SNIMIO VELE BRKIĆ
U ruskom ruletu Hrvatska je imala više sreće i izvojevala put u Soči gdje ih u subotu navečer dočekuje Rusija, koja je također na penale prošla dalje
Velimir BRKIĆ
Evo kako se navijalo diljem Zadarske županije

 

Nastavljeno je navijačko ludilo! Hrvatsku trese groznica, u antologijskoj, ludoj drami vatreni su penalima slomili Dansku i izborili četvrtfinale. U ruskom ruletu Hrvatska je imala više sreće i izvojevala put u Soči gdje ih u subotu navečer dočekuje Rusija, koja je također na penale prošla dalje.

- Heroj utakmice Danijel Subašić Suba, zadarska hobotnica, čuvajući hrvatsku mrežu uz Božju pomoć te zagovor sv. Roka i sv. Nediljice skinuo je prokletstvo penala, u čak tri povijesna navrata. Ako ga brat Hrvoje Ćustić gleda s neba, zadarski as sa sto ruku ima na što biti ponosan, sukus je oduševljenih komentara Danča, Roka, Bejbi i drugih kockastih navijača kod Cvite na bibinjskoj plaži Lipauska.

Suba je branio, a Raketa zabio odlučujući jedanaesterac. Veću, infarktnu dramu od ove hrvatski štovatelji nogometa nisu gledali još od onog nesretnog poraza od Turske na Euru 2008. godine u austrijskom Beču. Zadarsko dica, Luka, Suba, Šime i Dominik, s razlogom slave.

- Prava ludnica. Propjevao bi valjda i mrtvac nakon Subašićevih obrane i Rakitićevog zgoditka, u jednom će dahu folkloraš Ivan Baričić iz filipjanskog Artića na plaži Iza banja.

Nogometna euforija je sve svrstala pod jednu zastavu. Koncentracija nadanja, vjere i želje da Hrvatska prođe u treći krug bila je golema. U kafićima, kućama, na otvorenom, u staračkim domovima, bolničkim krevetima, strepilo se i navijalo, a oni koji znaju sve o nogometu

ionako su "znali" da ćemo dobiti. Vaaatreeenooo-kooockaaastimaaa! "Moramo ih pobijediti, moramo!", komentirali su navijači.

Zadar, njegovo zaleđe i otoci su gorjeli. Svi obučeni u "kockaste" majice, kape, šalove i trube. Poludio je cijeli svijet za balunom, ali Hrvatska to nekako drugačije prati. Nogomet je u Lijepoj Našoj puno više od najvažnije sporedne stvari na svijetu.

- Zamalo mi je srce stalo, ono će ipak za kockaste i dalje kucati, ushićeno će Zoran Drobnak Zoki iz Sukošana koji je utakmicu uz pečenu janjetinu i piće s društvom gledao ispod krošnje smokve.

Otvorena su vrata raja, svih snova vatrenih igrača i navijača, sve do 15. srpnja i moskovskog finala na Mundijalu 2018. Razgaljena srca svih koji ponosno žive za hrvatski dres. Za kockice, zastave i pjesmu. Sve je otišlo u drugi plan, na jedan trenutak sve su nedaće bile zaboravljene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (4 glasova)