Josip Kresović dobio "15 minuta slave" u Kneževoj palači

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U SKLOPU IZLOŽBE ANDY WARHOLA
Svojih 15 minuta slave „ukrao“ je Josip Kresović (Johnny Naonar). Ovaj mladi kreativac ima 26 godina, samouki je umjetnik i izražava se putem različitih medija (skulptura, slikanje, dizajn)
U atriju Kneževe palače predstavljeno je deset djela koja su nastala od 2016. do 2018

 Ugodna ljetna večer u atriju Kneževe palače u četvrtak privukla je brojne posjetitelje koji su uživali u prvoj večeri programa 15 Minutes of Fame, večeri u kojoj mladi kreativci pokazuju svoj rad i talent.

Svojih 15 minuta slave „ukrao“ je Josip Kresović (Johnny Naonar). Ovaj mladi kreativac ima 26 godina, samouki je umjetnik i izražava se putem različitih medija (skulptura, slikanje, dizajn).

Ljubav prema umjetnosti otkriva u srednjoj školi kada počinje crtati portrete i izrađivati amaterske postere. Upoznao je svoju sadašnju najbolju prijateljicu Katarinu, slučajno vidio njene crteže koji su ga oduševili i tako je počela njegova kreativna priča. Kada je došlo do zasićenja u crtanju okrenuo se susretu s novim tehnikama (npr. gips). Prelazim na razne druge tehnike i vraćam im se, pritom od svake učim nešto novo i oblikujem svoju želju za izražavanjem sebe, naglasio je.

Tematike kojima se bavim su razne, no uvijek okrenute prema unutra, tj. proizlaze iz mojih doživljaja prostora i događaja koji su oko mene, kazao je mladi umjetnik.

Na svom prvom izlaganju u Gradskoj knjižnici Zadar predstavio je karikaturu portreta, a nakon toga zajedno s prijateljicom Katarinom Nekić predstavio se na zajedničkoj izložbi u Muzeju grada Zadra "Izađi iz okvira" otvorenoj u sklopu manifestacije Županijski dani.

Jedan od njegovih projekata bila je izrada plakata za prošlogodišnju Psihologijadu Sveučilišta u Zadru.

A kako je ovaj kreativan mladić diplomirao upravo na studiju psihologije, proučavanje čovjeka iznutra dodatno je osvijestilo procese stvaranja ideja i motive u njegovim radovima.

Na izložbi pod nazivom „ODGOVOR“ koju su posjetitelji mogli vidjeti u atriju Kneževe palače, predstavljeno je deset djela koja su nastala od 2016. do 2018. godine, uključujući najnoviju skulpturu pod nazivom „DOLAZAK I/ILI ODLAZAK“ .

Izložene skulpture, kako je istaknuo Johnny, rezultat su istraživanja novih tehnika i materijala na način da svaka pojedinačno predstavlja novi izazov i neistraženo područje. Retrospektivno gledajući, nastali radovi ukazuju na nesvjesne konflikte koji izlaze na površinu putem korištenih materijala. Radovi dotiču pitanja i pokušavaju dati odgovore na ljudske odnose, anksioznosti i identitete.

Osim što je kreativan, nadaren Johnny je pokazao da ima i smisla za humor i priznao da ga najviše opušta odlazak u Bauhaus. Sam pogled na građevinski materijal u njemu prouzroči brojne ideje za njegove buduće radove koji će, vjerujemo, biti isto tako uspješni kao i ovi do sad

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno