Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Karmen Galac zlatna na Svjetskom kupu

03.07.2018. 05:30
Karmen Galac zlatna na Svjetskom kupu


 U talijanskom Riminiju u organizaciji Svjetske kickboxing federacije održan je The Bestfighter 2018. – Svjetski kup u kickboxingu na kojem se natjecao 221 klub iz 36 zemalja iz četiri kontinenta sa 1.261 sportašem i 2.415 prijava. Među njima bili su i članovi KBK Velebit iz Benkovca, od kojih je najuspješnija bila seniorka Karmen Galac (-70 kg), zlatna u kick lightu. Brončana odličja osvojile su starija kadetkinja Cvita Kalcina (-46) u light contactu te mlađa kadetkinja Nika Pavičić (+47) u point fightingu.
– Oduvijek se bavim sportom, ali me kickboxing posebno privukao, kazala je Galac, Polačanka koja je studentica Veleučilišta u Šibeniku. Galac je i višestruka državna prvakinja.
– Puno truda je uloženo u kickboxing kojeg treniram već desetak godina. Putovanja na trening u Benkovac, studiranje u Šibenik, sezonski rad u Biograd, pa natjecanja. Naporno je uskladiti studentske i radne obaveze te treninge, ali nije neizvedivo. Osim velike podrške obitelji imam i sreće što za trenere imam vrhunske osobe i sportaše, kickboxing znalce, Marija Brzoju i Borisa Pavičića – dodala je Galac.
Treneri i voditelji KBK Velebit, Brzoja i Pavičić zadovoljni su rezultatima izborenima u jakoj konkurenciji.
– Rezultati sa Svjetskog kupa boduju se za ulaz u kadetsko-juniorsku kickboxing reprezentaciju Hrvatske, koja ove godine sredinom rujna sudjeluje na Svjetskom kickboxing prvenstvu za kadete i juniore u Italiji, u gradu Jesolo, napominje Brzoja.
Iz KBK Velebit koriste ovu prigodu i da zahvale Gradu Benkovcu na potpori. Benkovčanima slijedi kratka ljetna pauza, potom kreću pripreme za nastup na Svjetskom kickboxing prvenstvu.