Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Njemci kupili paški hotel “Bellevue”

02.07.2018. 15:39
Njemci kupili paški hotel “Bellevue”


Hotel Bellevue je kupila tvrtka iz Njemačke na drugom online nadmetanju. Više pojedinosti o tvrtki koja je kupila hotel "Bellevue" znat će se nakon što Općinski sud u Zadru objavi rješenje o prodaji.
"Zadovoljan sam što je hotel Bellevue prodan, a uskoro očekujem i razgovore s kupcima hotela. Grad Pag će investitorima dati punu podršku jer nam je važno poticati izgradnju hotela na području Paga, " rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.
Drugo online nadmetanje Hotel Bellevue, kojeg je vodila FINA, održano je od 9. do 22. svibnja. Hotel Bellevue je procijenjen na 17, 3 milijuna kuna, a kako nije prodan na prvom nadmetanju, cijena je spuštena za 10 milijuna kuna. Hotel "Bellevue" je izgrađen 1968. godine i imao je 5 zvjezdica. Bio je u vlasništvu tvrtke Hoteli Pag koja ga je devedesetih godina prodala. Od tada hotel "Bellevue" propada i danas je ruševina koja narušava izgled plaže Prosika, ali i cijelog grada Paga. Površina zemljišta na kojem je izgrađen hotel i površina parka koji mu pripada iznosi 10 000 m2. Nadležno tijelo bio je Općinski sud u Zadru.