Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

CESTOVNA SUMRAK SAGA Znak za “Završetak pješačke staze”osvanuo usred tzv. pješačke staze kod Poliklinike

02.07.2019. 13:17
CESTOVNA SUMRAK SAGA Znak za “Završetak pješačke staze”osvanuo usred tzv. pješačke staze kod Poliklinike


Čini se kako saga s nelogičnostima pri rekonstrukciji Ulice Nikole Šubića Zrinskog koja prolazi između OB Zadar i zgrade nove Poliklinike nema kraja.
Naime, jučer je društvene mreže preplavila fotografija s novo postavljenim prometnim znakom koji u "normalnim" okolnostima obilježava završetak pješačke staze. Naravno sve bi bilo korektno i u redu da precrtana "majka u haljinici koja pridržava dijete za ruku", u ovoj ulici koja već tjednima izaziva negativne reakcije i salve smijeha, nije postavljena usred, nazovimo je, pješačke staze. Iako znak prema prometnim pravilima označava završetak pješačke staze nakon 100 metara, nije mogao izbjeći izrugivanju lokalnog stanovništva.
Poznavajući zadarski humor ne bi nas čudilo da pored znaka još jednom osvane grafit "a di sad???" kao što je bio ne tako davno slučaj pri izgradnji poznatog rotora na Meladi.
Bilo kako bilo, postavljeni znak je jučer dobro zabavio naše sugrađane, koji su namjerno ili nenamjerno ignorirali dodatak znaku, na društvenim mrežama gdje je fotografija i objavljena, a osim upita da li se radi o fotomontaži neki od originalnijih komentara su: "Jel smije proći dite bez matere?", "Ili s ćaćom, ili materom u gaćama?", "A dvoje odraslih što se drže za ruke?", "Onaj ko bude šeta po nogostopu biti će u prekršaju i dobit će kaznu!!!", "Suknja je kriva za sve", "A ćaću nek auto satare!", "Ma, nema veze, ako se što dogodi, blizu je bolnica",…
Podsjetimo, gradonačelnik Branko Dukić je ovu prometnicu u čiju obnovu su Hrvatske ceste investirale 40 milijuna kuna ocijenio dobrim, lijepim i kvalitetnim projektom. V.M.