Mislav Karoglan i NK Zadar prijateljski se razišli

Slika korisnika mkvanja
Momčad sa Stanova ostala bez trenera prve momčadi
Kako doznajemo u klubu sa Stanova Karoglan i NK Zadar sporazumno su se razišli na zamolbu trenera koji je sljedeću sezonu odlučio provesti bliže obitelji u Zmijavcima
Zadarski list/Arhiva
Mislav Karoglan

Mislav Karoglan više nije trener Nogometnog kluba Zadar. Kako doznajemo u klubu sa Stanova Karoglan i NK Zadar sporazumno su se razišli na zamolbu trenera koji je sljedeću sezonu odlučio provesti bliže obitelji u Zmijavcima. Karoglan je momčad Zadra preuzeo u drugom dijelu prošle sezone u Drugoj HNL te je, nakon početnih problema, uspio posložiti stvari i Zadar je u završnici prvenstva igrao vrlo lijep, kvalitetan pa i efikasan nogomet. Momčad je natjecanje završila u čvrstoj sredini ljestvice, na 8. mjestu, ali je izbacivanje u Treću HNL zbog neizdavanja licence od strane HNS-a mnogo toga promijenilo. Na službenim stranicama kluba javnosti su se obratili trener Mislav Karoglan i direktor Kluba Svetko Ćustić.

– Iskreno mi je žao što neću nastaviti projekt započet u Zadru. Mislim da smo prošle sezone postavili dobre temelje i s kvalitetnom nadogradnjom ovog ljeta, sigurno bismo se sljedeće sezone borili za vrh Druge HNL. Planirao sam ostati i već naveliko razmišljao o svemu tome, ali nažalost, ta priča s licencom je sve promijenila - izjavio je bivši Zadrov strateg.

– Obitelj je u mom životu na prvom mjestu i s obzirom da imam jednogodišnjeg sina, odlučio sam se vratiti kući i pronaći posao negdje bliže. Svakako, Zadar je za mene bio veliko iskustvo i nadam se da ćemo se ponovno sresti u nekim boljim okolnostima. Želim se zahvaliti svim mojim igračima i suradnicima te direktoru Svetku Ćustiću, koji mi je pružio priliku i vjerovao u mene. Zadru od srca želim sve najbolje i da se što prije vrati tamo gdje mu je mjesto, a mi ćemo sigurno ostati u kontaktu i daj Bože da se naši putevi uskoro ponovno sretnu – kazao je trener Karoglan.

Direktor Svetko Ćustić nerado je prihvatio rastanak od mladog stručnjaka iz Zmijevaca.

– Teška srca sam prihvatio ovu odluku, jer sam siguran da smo napokon pronašli mladog, kvalitetnog i ambicioznog trenera, s kojim bi momčad napredovala i koji bi napredovao zajedno s klubom i planirali smo potpisati višegodišnji ugovor. Kako se sezona primicala kraju, dobivali smo pohvale sa svih strana za stil igre i izvedbu, a i konačan rezultat je bio onakav kakvog smo očekivali. Nažalost, izbacivanje u treću ligu je težak udarac, kako za cijeli klub, tako i za trenera i naše igrače, od kojih će neki sigurno napustiti klub i otići u viši rang natjecanja, što je normalno. Poštujem trenerovu odluku i želim mu sve najbolje u budućnosti, a on zna da su za njega vrata NK Zadra uvijek otvorena – kazao je Svetko Ćustić, direktor kluba.

 

Danas sjednica Nadzornog odbora

Danas s početkom u 8.30 sati na Stanovima će se održati nova sjednica Nadzornog odbora NK Zadra. S obzirom da je ova sjednica NO-a sazvana svega dva tjedna nakon prethodne, nije teško zaključiti da će jedna od ključnih tema biti ona o nedobivanju licence za Drugu HNL za sezonu 2019./20. te rasprava o budućnosti kluba. Prema zakazanom dnevnom redu, ta je točka 3. po redu, nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice te financijskih izvještaja Društva za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31.prosinca 2018. Nakon licenciranja, NO će raspravljati i o Izvješću Uprave društva o ispunjenju obveza sukladno Zakonu o sportu i Zakonu o trgovačkim društvima te Izvješću Uprave o dokumentaciji zatraženoj na dosadašnjim sjednicama. Riječ je, dakako, više o formalnim točkama, a zapravo bi najzanimljivija tema trebala biti pod točkom "razno". S glavnim pitanjem za Upravu i Nadzorni odbor: Što i kako dalje? I ovaj put iz NK Zadra je pravovremeno stigla obavijest o održavanju sjednice te će predstavnici kluba nakon njezina završetka biti dostupni novinarima za izjave, što još jednom potvrđuje transparentnost rada u klubu, čak i u ovako teškim trenucima.
 

 

Karoglan blizu Hajdukove akademije

Mislav Karoglan bi svoj trenerski put po svemu sudeći mogao nastaviti u Hajdukovoj nogometnoj akademiji. Ovu vijesti donosi Dalmatinski portal, a Karoglan bi po svemu sudeći trebao preuzeti vođenje druge momčadi juniora Hajduka. Dojučerašnjem Zadrovom strategu možemo samo poželjeti uspješan nastavak trenerske karijere.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)