Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

POZORNICU ZAMIJENILI PALUBOM Jedanaest ekipa spojilo more, kazalište i dobru zabavu

02.07.2019. 07:55
POZORNICU ZAMIJENILI PALUBOM Jedanaest ekipa  spojilo more,  kazalište i dobru  zabavu


Glumačka regata "Preko Sali do zvijezda", druženje  koje okuplja glumce a osim jedrenja uključuje i izvedbu kakve predstave ili dramskog nastupa kao i neobavezni dio uz iće i piće, prije nekoliko dana održana je po drugi put. Ekipa se raspodijelila na 11 posada a  ruta je bila, kao što i sam naziv govori, od Preka do Sali , uz naravno i  neke druge Zadru bliske lokacije. Među glumcima je bilo domaćih, zadarskih umjetnika koje je predvodila Gabrijela Meštrović Maštruko, a  među gostima izvan grada našla su se i na nacionalnom nivou poznata  lica poput Vedrana Mlikote, Željka Vukmirice i Žarka Potočnjaka, a nije  falio ni neizostavni pas ragate – Antar od Gabi.
Okupilo se mnoštvo kolega koji su daske koje život znače zamijenili   brodskom  palubom. A kako je bilo i nevere… Kišetine, munja i gromova, prve večeri su se svi sklonili a najhrabriji su bili mališani, djeca glumačke družine Mareta koji su odigrali svoju predstavu "Eko štorije",   koju je napisala i režirala Gabi.
– Bila je to prava drama, a nisu imali ni glazbu. Odlično su se snašli,  nasmijali i oduševili sve prisutne jer dječja volja i hrabrost su nemjerljivi, ponosna je Gabi.
– Spasili su večer, a počasne plakete im je podijelio Vedran Mlikota i  pri tome ih je jako nahvalio, dao im svima puno vitra u leđa, prepričava  zadarska glumica i nabraja djecu.
– Maretići su: Jakov Lisica, Sara Lisica, Petra Marasović, Ema Ropuš,  Ivano Babić, Gabriel Blažević, Mia Džaja, Eva Markulin, Adrijan Mitrović i Niko Višić, informira nas Gabi.
Izvedbi, kako to i priliči glumcima, bilo je i večer nakon. Na programu su bili studenti glume druge godine Akademije dramskih umjetnosti, predvođeni Reneom Medvešekom. Oni su odigrali "San Ivanjske  noći", a publika je bila kao i dan ranije oduševljena.
Kao i godinu ranije i ova je regata sudionicima osigurala dobru zabavu, kako danju pod vjetrom i suncem tako i tijekom večeri kada se  uživalo u kulturnom programu začinjenom i gastro dijelom.
– Bilo je to uistinu divno druženje, uz pjesmu, ples, uz morske izazove, i puno, puno pozitivne energije, rezimira Gabi i zaključuje zahvalom  svima onima koji su pomogli da se događanje održi poput općine Preko, Turističke zajednice Preko i Dugi otok i Marine Preko.