Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

VRANSKO JEZERO Adrenalinski park – vrhunska pustolovina koja se sastoji od točno 27 vježbi

02.07.2019. 07:33
VRANSKO JEZERO Adrenalinski park  – vrhunska  pustolovina koja  se sastoji od  točno 27 vježbi


Nova turistička ponuda u Parku prirode Vransko jezero od jučer je moderan i nadasve atraktivan adrenalinski park. Lokacija  vrhunskog doživljaja i pustolovine smještena je u borovoj šumi pinije  uz cestu Pakoštane – Vrana, kod kampa Crkvine i ulaza u Ornitološki  park kod poučne staze.
Vrhunska pustolovina sastoji se od točno 27 vježbi (elemenata) temeljenih na različitim tehnikama savladavanja prepreka.


Srce jače kuca, krv brže prostruji
– Adrenalinski park Vransko jezero jamči super zabavu, čisti zrak,  predivnu prirodu i naravno puno aktivnosti zbog kojih će vam srce jače  zakucati, a krv brže prostrujati. U njemu ćete razbuditi tijelo, napuniti  ga kisikom i odlično se zabaviti. Avantura je to koja se ne propušta, tvrdi dipl. turistički komunikolog Ivana Mandić, stručna suradnica za promidžbu i prezentaciju u JU PP Vransko jezero.
Postavljanje adrenalinskog parka sufinancirala je Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj koji je dio projekta "Revitalizacija  i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero".
– Za postavljanje adrenalinskog parka na javnoj nabavi odabran je izvođač radova Teambuilding d.o.o. i ukupna vrijednost nabave iznosila  je 573.000 kuna bez PDV-a, kazala je Mandić.


Zvuči opasno, ali je sigurno
Javna ustanova Park prirode Vransko jezero provodi navedeni projekt  u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva "Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim  parkovima i parkovima prirode".
– Svrha, odnosno specifični cilj osim nove turističke ponude je povećanje privlačnosti i edukativnih sadržaja te uspostava boljeg upravljanja posjetiteljima u Parku prirode Vransko jezero, naglasila je Mandić.
Adrenalinski park je postavljen na površini od 3.780 metara četvornih  i sastoji se od tri staze od kojih je prva školska staza koja služi samo  kao sistem osiguranja za prikazivanje zipline elementa, vertikalnog i  horizontalnog, a ostale dvije staze su namijenjene djeci i odraslima. Jedna staza je na visini do dva metra i sastoji se od 13 elemenata, a druga  staza na visini od tri metra i sastoji se od 14 elemenata.
Zvuči opasno, no Ivana nas uvjerava kako je sigurnost u adrenalinskom parku na maksimalnoj razini.




Sve što treba je društvo
– To je u potpunosti novo koncipiran i osmišljen projekt stručnjaka iz  našeg tima, prilagođen svim uzrastima i različitim stupnjevima fizičke  spremnosti te novim zahtjevima tržišta. Radi se zapravo o visinskom  poligonu s različitim elementima od užeta i drveta, objašnjava Mandić  te nastavlja:
– Cilj ovih vježbi je savladavanje straha, vježba ravnoteže, motorike i  koncentracije. Vrlo je zabavno i potpuno sigurno, poručila je Ivana  Mandić kojoj je novinar uime Zadarskog lista poželio dobru sreću u  novootvorenom adrenalinskom parku.
Neke od vježbi koje ćete proći su viseći most, prelazak preko jedne  sajle, prelazak preko visećih letvica, preko sajle uz pomoć visećih konopa i tako dalje. a vježbu ćete završiti sa spektakularnom vožnjom po sajli na koloturi.
– Cilj ovog moderno koncipiranog adrenalinskog parka je priroda i  društvo. Prirodu oko nas vidite, sve što treba jest dovesti društvo, upoznao nas je Andrija Pulić, jedan od djelatnika u adrenalinskom parku  Vransko jezero.