Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hrvoje Vlašić novi trener Sonik-Puntamike

02.07.2020. 06:43


Nakon tri godine provedene u HT Premijer ligašu Sonik-Puntamici Šimu Kraljevića će na mjestu prvog trenera zamijeniti Hrvoje Vlašić. Riječ je o starom-novom treneru Puntamičana jer je Vlašić već jednom bio na kormilu zelenih, u sezoni 2015./16., a u svojoj iznimno sadržajnoj trenerskoj karijeri koja traje već preko 20 godina Vlašić je u dva navrata bio i trener Zadra (2001./02 i 2013./14). Svoj trenerski put je započeo u ženskoj košarci kao trener košarkašica Zadra, a nakon toga je preuzeo Dubravu. Nakon prve epizode u Jazinama otišao je u Kvarner da bi potom vodio Šibenku Dalmare 2004./05. u njihovoj jedinoj sezoni u regionalnoj ligi. Narednih godina se Vlašić vezao za Hercegovinu pa je od 2005. do 2008. godine trenirao Posušje, potom je proveo po jednu sezonu u Čapljini i Širokom nakon čega se vratio u Hrvatsku predvodeći Jolly JBS, Zadar i Sonik-Puntamiku. Od 2016. do 2019. je ponovno u Hercegovini, većinu vremena kao kormilar Zrinjskog da bi mu zadnji angažman bio u Širokom.
– Naš prvi trener za iduću sezonu će biti Hrvoje Vlašić. Suradnja je dogovorena na obostrano zadovoljstvo dok će pomoćni trener biti Stipe Kuliš. To je trenutna situacija, a sve pojedinosti vezane za planove u predstojećoj sezoni kao i za medicinsku struku te fizioterapeuta će biti prezentirani javnosti sutra u 10 sati na konferenciji za medije. Bilo je vrijeme za neke promjene, željeli smo napraviti svojevrstan retuš. U tom smislu je pao odabir na Vlašića koji je domaći trener i ima golemo iskustvo, a radio je već kod nas u Puntamici. Također je postojala i njegova želja za dolazak u naš klub tako da smatramo da je dobro rješenje za prvog trenera – kazao je predsjenik Puntamičana, Mirko Jošić koji nije propustio izraziti zahvalu dosadašnjem treneru Šimi Kraljeviću koji je uspio uvesti zelene u elitni rang hrvatske košarke.
– Zahvaljujemo se naravno Šimi Kraljeviću na odličnom dosadašnjem radu, a nadamo se da će Šime ostati kod nas u klubu ili kao savjetnik ili kao trener mlađih kategorija – kazao je za kraj Jošić.