Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Radeta ostao jedini kandidat za predsjednika GO-a

02.07.2020. 11:45


Gradski vijećnik SDP-a, Daniel Radeta, jedini je kandidat za mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke, utvrdila je jučer izborna komisija. Neki o čijim se imenima spekuliralo, očito su odustali, pa je sve izvjesnije kako će Radeta preuzeti zadarsku organizaciju koju, nakon ostavke bivšeg predsjednika, već mjesecima vodi povjerenik.
– Na temelju Odluke Gradske izborne komisije SDP-a Zadar utvrđene su sve pravovaljane kandidature za tijela Gradske organizacije SDP-a Zadar, među kojima je i moja kandidatura za predsjednika. Za ostala tijela stranke kandidirao se veći broj mojih stranačkih kolegica i kolega, a činjenicu da je moja kandidatura za predsjednika jedina, osobno smatran porukom članova SDP-a da me podupiru i žele na čelu Gradske organizacije. Međutim, u ovom trenutku fokus su nam svakako parlamentarni izbori na kojima želimo postići što bolji rezultat. Ovim putem pozivam sve, bez obzira na okolnosti, da 5. srpnja izađu na izbore i izaberu promjenu koja nam je itekako potrebna. Vjerujem kako će SDP i iz ovih izbora izaći kao stranka s najveći brojem osvojenih mandata. Dobar rezultat na ovim izborima bit će nastavak rasta i kontinuiteta nakon izbora za Europski parlament i izbora za predsjednika države Zorana Milanovića s kojima se itekako ponosimo, pogotovo rezultatom u Zadru. Dan nakon što završe parlamentarni izbori, iz kojih ćemo izaći kao pobjednici, krećemo u kampanju za lokalne izbore koji nas očekuju već sljedeće godine. Vjerujem u snagu svoje stranke, svoga tima i uvjeren sam kako ćemo mi taj kontinuitet dobrih rezultata nastaviti i na sljedećim izborima, kaže Radeta.
Za mjesto potpredsjednika ili potpredsjednice Gradskog odbora kandidiralo se pak osam članova: Atanasija Babović, Damir Berković, Erol Gaši, Sandra Lordanić Lukavac, Nino Mrčela, Goran Perović, Danijela Vukoša i Ivan Zekanović. O tome tko će biti izabran na ove dužnosti saznat ćemo 11. srpnja kada će u zadarskom SDP-u biti održana izborna skupština.