Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Starigradska škola zbog Gabi Marasović postala bolje mjesto

02.07.2021. 12:27


U Osnovnoj školi Starigrad ispraćena je još jedna, iznimno uspješna generacija učenika. Razrednica Andrijana Simičić je, uz nazočnost ravnateljice Jadranke Marasović i predmetnih učitelja te načelnika Krste Ramića, svim učenicima podijelila svjedodžbe.
– Nakon osam godina od početka školovanja 17 osmaša oprostilo se od osnovne škole i početkom rujna kreću u srednju školu što uključuje mnogobrojne promjene i nove izazove, kazala je Marasović.
Ravnateljica je učenicima podijelila i brojna priznanja, zahvalnice i nagrade koje su osvojili tijekom ove školske godine.


Posebne pohvale učenici Anji Bušljeta
– Za učenicu generacije, jednoglasnom odlukom Učiteljskog vijeća proglašena je Gabriela Marasović, učenica koja je cijelo svoje školovanje imala izvrsne ocjene, uzorno vladanje, a svojom je nježnošću i dobrotom dotaknula srca mnogih. Naša škola je upravo zbog Gabi postala bolje mjesto. Uvjerenja smo kako će Gabriela svojom plemenitošću i dobrotom, ali i marljivim radom, ostaviti dubok trag gdje god dođe, uvjerena je ravnateljica starigradske škole.
Podjela svjedodžbi uveličana je uručenjem posebne pohvale učenici Anji Bušljeta, koja je na Državnom natjecanju iz engleskog jezika osvojila izvrsno 3. mjesto. U ime Općine Starigrad načelnik Krste Ramić uručio je pohvalnicu Anji, a učenica je od strane Općine nagrađena i vrijednim novčanim iznosom.
– Velika hvala svim nagrađenim učenicima što svojim predanim radom, marljivošću i uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima promiču ime Starigrada, zahvalio je Ramić.


Na ponos svima
Ravnateljica Jadranka Marasović i načelnik Krste Ramić svim su učenicima poželjeli sve najbolje u daljnjem školovanju i izrazili uvjerenje kako će svi oni jednog dana stasati u kvalitetne ljude koji će biti na ponos svojim roditeljima, školi iz koje kreću u nove životne pustolovine i cijeloj zajednici.
– Naših 17 osmaša zamijenit će 15 prvaša, učenika prvog razreda. Da nam nije odustalo troje učenika u svijet učenja krenulo bi ih 18. Poželjela bih svima učenicima lijepe, bezbrižne i vesele ljetne praznike, kazala je Marasović.
Od iznimne važnosti je, kaže ona, i što Turistička zajednica Općine Starigrad, NP Paklenica i sama Općina Starigrad redovito pomažu gotovo sve školske projekte, što predstavlja jedan lijep i rijetko pozitivan primjer suradnje na razini lokalne zajednice.
– I osnivač škole, Zadarska županija, svake godine ulaže značajna sredstva kako bi učenicima bili omogućeni što kvalitetniji uvjeti za rad, poručila je Jadranka Marasović, te zahvalila svima koji daju potporu školskim projektima.




Poticanje izvrsnosti
U kratkom obraćanju učenicima i nastavnicima načelnik Ramić istaknuo je kako će Općina Starigrad, kao i prethodnih godina, nastaviti poticati izvrsnost učenika i financijski pomagati rad škole s ciljem unaprjeđenja kvalitete rada.
– Svjesni smo kako je jedan od najvećih interesa za Općinu stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj. Sa željom da se zaustavi pad broja stanovnika našeg kraja ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života i razvoj zajednice. Izgradili smo i dječji vrtić, pred nama je nova škola i školska dvorana. Tako bi postojeću školsku zgradu, čija je gradnja završena davne 1952. godine, u skoroj budućnosti trebala zamijeniti nova, suvremena zgrada, zaključio je Krste Ramić.


Dragocjena suradnja
Ravnateljica je posebno ponosna na suradnju s roditeljima učenika.
– Prije više, a sad zbog korone razumljivo nešto manje s roditeljima se divno družimo u različitim prigodama, poput pripreme Božićnog sajma gdje smo svi skupa pokazali veliku solidarnost, zatim radionica i drugih programa u školi. Podupiru nas svojim razumijevanjem, a svoju djecu svojom ljubavlju, istaknula je Jadranka Marasović.


Za treće dijete 10.000 kuna
Studenske stipendije iznose 750 kuna mjesečno. Dobro je znano i da smo podignuli i naknade za novorođenu djecu pa tako sada iznose 2.500 kuna za prvo dijete, 5.000 kuna za drugo dijete, 7.500, kuna za treće dijete te 10.000 kuna za četvrto i svako sljedeće dijete, naglasio je Krste Ramić.