Krade se sve, od novčanika do gumenjaka

Slika korisnika admin
Autor: 
prekopatrola5
Adam VIDAS
Na plažama u gužvi dovoljan je samo trenutak napežnje da se ostane bez novčanika

Tek na kraju ljeta vjerojatno će se sasvim pouzdano moći znati podatak koliko je krađa i provala počinjeno na zadarskom području tijekom srpnja i kolovoza, no u svakom slučaju razbojnički pohodi domaćih i stranih lopova ne prestaju tako da gotovo nema dana da PU zadarska u svom svakodnevnom biltenu ne zabilježi prosječno, najmanje tri do četiri krađe i provale.

Tako je u četvrtak u mjestu Privlaka, nepoznati počinitelj s veza na predjelu Škrapavac,ukrao gumeni čamac marke "Zodiac" s izvanbrodskim motorom, najvjerojatnije u vlasništvu mještanina J.P.(44).

Materijalna šteta procijenjena je na čak 30 tisuća kuna.

Gotovo u isto vrijeme i u istom mjestu - Privlaci, ali u autokampu, policiji za sada, nepoznati lopov provalio je u automobil marke "Audi" bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu A.V.(33) odakle je ukrao novac. Riječ je od oko sedam tisuća kuna.

Nakon Privlake, lopovi su malo "operirali" i na drugom kraju Županije, pa je tako tijekom noći sa srijede na četvrtak, u mjestu Šimuni, na otoku Pagu s broda na suhom vezu u vlasništvu V.B.(55),nestao GPS uređaj i oko 30 metara konopa.

I ovdje je materijalna šteta procijenjena na sedam tisuća kuna.

S plaže Prosika, na Pagu nepoznati drznik je ukrao žensku torbicu u vlasništvu 26-godišnje I.Š. u kojoj se nalazio novčanik i dokumenti.

Ona je policiji štetu procijenila na dvije tisuće kuna.

Zadarski su policajci u četvrtak podnijeli i kaznenu prijavu protiv 27- godišnjaka iz Zadra zbog sumnje da je opljačkao 43- godišnju R.B. iz Zagreba.

Naime, krim obradom je utvrđeno kako je sredinom prošlog tjedna tijekom jedne noći iz prizemlja obiteljske kuće u naselju Ždrijac, u Ninu ukrao pojasnu torbicu u kojoj se nalazio novčanik, dokumenti i ženski sat.

Riječ je o sveukupnoj vrijednosti od preko 15 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno