Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krade se sve, od novčanika do gumenjaka

Autor: Minja Gugić

01.08.2008. 22:00
Krade se sve, od novčanika do gumenjaka

Foto: Adam VIDAS



Koliko je sveukupno krađa i provala počinjeno na zadarskom području ovoga ljeta moći će se pouzdano znati tek s početkom jeseni
Tek na kraju ljeta vjerojatno će se sasvim pouzdano moći znati podatak koliko je krađa i provala počinjeno na zadarskom području tijekom srpnja i kolovoza, no u svakom slučaju razbojnički pohodi domaćih i stranih lopova ne prestaju tako da gotovo nema dana da PU zadarska u svom svakodnevnom biltenu ne zabilježi prosječno, najmanje tri do četiri krađe i provale.
Tako je u četvrtak u mjestu Privlaka, nepoznati počinitelj s veza na predjelu Škrapavac,ukrao gumeni čamac marke “Zodiac” s izvanbrodskim motorom, najvjerojatnije u vlasništvu mještanina J.P.(44).
Materijalna šteta procijenjena je na čak 30 tisuća kuna.
Gotovo u isto vrijeme i u istom mjestu – Privlaci, ali u autokampu, policiji za sada, nepoznati lopov provalio je u automobil marke “Audi” bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu A.V.(33) odakle je ukrao novac. Riječ je od oko sedam tisuća kuna.
Nakon Privlake, lopovi su malo “operirali” i na drugom kraju Županije, pa je tako tijekom noći sa srijede na četvrtak, u mjestu Šimuni, na otoku Pagu s broda na suhom vezu u vlasništvu V.B.(55),nestao GPS uređaj i oko 30 metara konopa.
I ovdje je materijalna šteta procijenjena na sedam tisuća kuna.
S plaže Prosika, na Pagu nepoznati drznik je ukrao žensku torbicu u vlasništvu 26-godišnje I.Š. u kojoj se nalazio novčanik i dokumenti.
Ona je policiji štetu procijenila na dvije tisuće kuna.
Zadarski su policajci u četvrtak podnijeli i kaznenu prijavu protiv 27- godišnjaka iz Zadra zbog sumnje da je opljačkao 43- godišnju R.B. iz Zagreba.
Naime, krim obradom je utvrđeno kako je sredinom prošlog tjedna tijekom jedne noći iz prizemlja obiteljske kuće u naselju Ždrijac, u Ninu ukrao pojasnu torbicu u kojoj se nalazio novčanik, dokumenti i ženski sat.
Riječ je o sveukupnoj vrijednosti od preko 15 tisuća kuna.