Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Paleka najavio ostanak Brkljače i Buovca

Autor: Šime Ćurko

01.08.2008. 22:00
Paleka najavio ostanak Brkljače i Buovca

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Rukometaši Zadar Eve počeli su pripreme za Prvu B ligu koju su izborili nakon što su lani osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi – jug. Na prvom treningu pojavilo se svega devet igrača: Miletić, Cota, Merhar, Vučetić, Jerak, Peša, Surać, Šimičević i Čubrić te treneri Roko Paleka i Frane Kardum.
– Ovih dana očekujemo Brkljaču i Buovca s kojima je, prema informacijama koje sam dobio, sve dogovoreno za sljedeću sezonu. Sredinom kolovoza pridružit će nam se Damir Samardžija, dosadašnji igrač Karlovac, koji igra na poziciji desnog vanjskog i desnog krila. Iako je postojala opcija da Mijolović i Marača, koji su upisali fakultet u Zagrebu, ostanu na raspolaganju makar za odigravanje utakmice, od toga neće biti ništa – kaže Roko Paleka, trener, koji dodaje da će za prvu momčad kandidirati 20-ak igrača.
– Sa spomenutim igračima trenirat će i šest-sedam kadeta, a nije isključeno da klub angažira još ponekog igrača.
U odnosu na prošlu sezonu Zadar je ostao bez Škulića, Zelića, Humbolta, Mijolovića i Marače, a doći će samo Samardžija. Značajno ste oslabljeni, a igrate u rangu jačem od lanjskog.
– Zadovoljan sam što smo sačuvali okosnicu momčadi iz prošle sezone. Nismo puno lošiji nego lani, ali sigurno je da smo odlaskom petorice igrača izgubili mogućnost nekih kombinacijama koje bismo, da smo ostali u lanjskom sastavu, mogli lakše ostvariti. Bez obzira na to, ova momčad ima svoju perspektivu, igrači koji su se odazvali i oni koje očekujemo daju nadu da ćemo imati što pokazati u Prvoj B ligi.
Kakva su očekivanja za sljedeću sezonu?
– Ne znamo puno o drugim klubovima, ali uvijek kad upadnete u neko novo natjecanje, treba malo vremena da vidite kako stvari stoje. Bilo bi neozbiljno reći da ćemo se boriti za prvo mjesto. Očekujem i da ćemo izbjeći poziciju na kojoj bi nam ostanak bio upitan. Za prvu godinu sredina ljestvice izgleda kao dobra opcija.