Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Problem loše održavani protupožarni putovi

Autor:

01.08.2008. 22:00
Problem loše održavani  protupožarni putovi


Ni ovoga puta najodgovorniji vatrogasci Zadarske županije nisu došli praznih ruku. DVD otoka Molata dobio je novu pumpu za gašenje tzv. požara B klase, kao što je gašenje zapaljivih tekućina, automobila i sl. S radom nove pumpe odmah su bili upoznati svi nazočni članovi
Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša, zamjenik  županijskog zapovjednika Boris Jović i administrativni tajnik ŽVZ Zadar Boris Ivon u  četvrtak su posjetili DVD otoka Molata. Cilj ovog posjeta  bio je, kako nam je rekao  zapovjednik Šoša, upoznavanje sa stanjem, problemima i  dostavom nekih vatrogasnih  pomagala DVD-u. Bio je to  ujedno i razgovor o budućim  planovima razvoja DVD-a na  otocima kao i njihovo osposobljavanje za gašenje požara sa sve novijim sredstvima, rekao je zapovjednik Šoša.
Članove DVD-a otoka Molata je, razumljivo, najviše interesiralo pitanje nabave novog broda koji je za potrebe  vatrogasne službe na otocima  trebao biti već isporučen. No  kako je rečeno, došlo je do  nekih administrativnih nesuglasica pa će se na novi brod  pričekati do iduće godine.
Ni ovoga puta najodgovorniji vatrogasci Zadarske županije nisu došli praznih ruku.  DVD otoka Molata dobio je  novu pumpu za gašenje tzv.  požara B klase, kao što je  gašenje zapaljivih tekućina,  automobila i sl. S radom nove  pumpe odmah su bili upoznati svi nazočni članovi.
Velik je problem, kako je  Šoša istaknuo u razgovoru,  loša pokrivenost otoka protupožarnim putevima. I ovaj  će se problem, čini se, uskoro  početi rješavati i to mnogo  kvalitetnije nego što se to do  sada činilo. Naime, i tamo  gdje su pred koju godinu probijeni protupožarni putevi, isti su neodržavani i gotovo  zarasli u makiju.
Zapovjednik DVD-a otoka  Molata Zlatko Maras upoznao je goste i s urešenim  prostorijama Vatrogasnog doma u Brguljama.
– Pružit ćemo vam svu moguću podršku jer ste zaista  vrlo aktivni i dobro obučeni,  rekao je zapovjednik Željko  Šoša. Nakon pregleda opreme, vježbi i upoznavanja s  radom nove pumpe, obiđen je  i dio terena u Brguljama. Primijećeno je, a zapovjednik  Šoša je posebno naglasio, da  je velik broj kuća tj. okućnica  slabo očišćen od borovine i  drugih stabala i makije pa bi  trebalo, u suradnji s DVD-om  i mjesnim odborima, poduzeti  mjere da se ovaj problem  otkloni čim prije. Istaknuta je  i pasivnost članova DVD-a  Zapuntel.
Ante ŠARUNIĆ
 — Slika
Novi brod za potrebe vatrogasne službe Molat će dobiti sljedeće godine
Zvonko KUCELIN