Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vol na ražnju pojeden do kosti

Autor: Velimir Brkić

01.08.2008. 22:00
Vol na ražnju pojeden do kosti


Pakoštanska riva i trg ispred crkve Uzašašća Gospodinova učinili su se premalenim u noći s četvrtka na petak za sve koji su odlučili biti dio spektakularne fešte na Dan općine. Bila je to jednostavno hrvatska globalna fešta s epicentrom u Pakoštanima
Izuzetna posjećenost, dobra zabava do sitnih sati, preko tonu besplatnog jela i hektolitara pića, spektakularni vatrometi i 350 kilograma teški vol na ražnju pojeden do kosti, razlozi su zadovoljstvu žitelja Općine Pakoštane koji su nakon prijepodnevnog protokolarnog dijela u četvrtak navečer u povodu Dana općine otpustili kočnice i zajedno s tisućama turista i žitelja okolnih naselja feštali za pamćenje.
Pod pokroviteljstvom Općine Pakoštane organizator Turistička zajednica, potpomognuta komunalnim poduzećem Juština i MO Drage te autokamp Oaza mira Drage su se pobrinuli da nitko ne ostane gladan i, nedajbože, žedan.
Na Pijacalu u Dragama red za besplatnu gradeladu i roštiljadu neprekidno se protezao više od 50 metara. Roko, Boško i hvalevrijedna ekipa kupali su se u znoju pripremajući 200 kilograma srdela, 100 kilograma tune, 50 kilograma orada i preko 100 kilograma daganja. Za zabavu je bio zadužen zadarski sastav Maraschino. Bila je to autohtona, izvorna fešta za pamćenje.
Kamp s pet zvjezdica, autokamp Oaza mira za svoje goste, mnogobrojne uzvanike i dobronamjernike pobrinuo se za besplatnu atrakciju, 350 kilograma teškog vola i 250 litara besplatnog bijelog vina, kao grom. Meštri od ražnja, Dušan Lalin, Željko Kurtov, Renato Kurtov i ekipa postavili su vola na ražanj oko podne, a prve besplatne porcije započele su se dijeliti oko osam sati navečer. U središtu hrvatske obale na prekrasnoj lokaciji između borova i brda koji okružuju uvalu Torina svi su lizali prste, a Ante Barešić i AG Barešić & sinovi pucali od zadovoljstva. Za dodatni adrenalin brinuo se trio Arta iz Vrsi. 
Pakoštanska riva i trg ispred crkve Uzašašća Gospodinova učinili su se premalenim u noći s četvrtka na petak za sve koji su odlučili biti dio spektakularne fešte u čast Dana općine. Bila je to jednostavno hrvatska globalna fešta s epicentrom u Pakoštanima.
Uživajući i pjevajući zajedno s članovima sastava Tempo, mnoštvo je dobrano osjetilo miris fešte uz pečenu srdelu, tunjevinu i kuhane dagnje. Zahvaljujući općinskim, turističkim i komunalnim djelatnicima kao i vlasnicima okolnih ugostiteljskih objekata, uz domaću glazbu i spizu Pakoštane je te noći bilo centar svita.
O spektakularnim vatrometima u nekoj od drugih priča.