Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Milo Hrnić digao Preko na noge

Autor: Dragana Glavočić

01.08.2009. 22:00
Milo Hrnić digao Preko na noge

Foto: Adam VIDAS



Dok jedne peku, druge prodaju fritule tako da su naši kupci zadovoljni jer su tople i ukusne, istaknula je članica Luzora te dodala da je cijela zarada namijenjena šivanju narodne nošnje za najmlađe članice udruge.
Jedna od najpoznatijih otočnih fešti zasigurno je Priješka legrica kao vrhunac zabavnog i kulturnog ljeta u Preku. U petak navečer pored brojnih mještana, mjesna riva bila je prepuna inozemnih i domaćih gostiju koji su u Preko stigli željni dobre zabave. Sudeći po viđenom, to su i dočekali. Središte mjesta okupirali su štandovi na kojima su se nudili dalmatinski riblji specijaliteti, ali i ukusne slastice – fritule i kroštule.
Osobito posjetiteljima primamljiv je bio veliki lonac u kojem se spremala buzara od 100 kilograma dagnji, a razgrabila se, kako su nam rekli prodavači na štandu, u “tren oka”. Miris pečenih srdela i piletine preplavio je cijelu rivu, tako da se tražila porcija više.
Kao i na svakoj dosadašnjoj Priješkoj legrici udruga žena Luzor po pristupačnim cijenama prodavala je fritule.
– Dok jedne peku, druge prodaju fritule tako da su naši kupci zadovoljni jer su tople i ukusne, istaknula je članica Luzora te dodala da je cijela zarada namijenjena šivanju narodne nošnje za najmlađe članice udruge.
U zabavnom dijelu programa na ljetnoj pozornici nastupila je Marina Tomašević i po drugi put Milo Hrnić. Hitovi kao što su “Budi noćas mirno more”, “Požurite konji bijeli”, “Moja Ane broji dane”, “Tko će tebe voljet kao ja”, “Golubice” ili “Dobra večer, prijatelji” i drugi Milini dalmatinski hitovi za sve uzraste rasplesali su brojno mnoštvo uz stalno podignute ruke. Hrnić je usplamtjelu atmosferu u središtu Preka držao do usijanja satima tako da se teško moglo kretati.
Tijekom stanke, načelnik Općine Preko uručio je Šimi Olivariju prigodni dar. Riječ je o mladom košarkašu koji igra za Hrvatsku U19 košarkašku reprezentaciju koja je na SP u Novom Zelandu osvojila broncu.
Osim na rivi, pjesma je odzvanjala iz brojnih kafića uz obalu do sitnih noćnih sati.