Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S rezultatom poraslo i zanimanje ljudi

Autor:

01.08.2009. 22:00
S rezultatom poraslo i zanimanje ljudi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Uz rezultat je poraslo i zanimanje mještana tako da smo trenutačno vrlo omiljeni u Starigradu – kaže Krapić
Petu godinu u nizu košarkaši Starigrada sudjeluju u Županijskoj ljetnoj košarkaškoj ligi što je za ovo mjesto pod Velebitom, u kojem obitava tek nešto više od 1000 žitelja, jedan od rijetkih sportskih događaja. Ovo ljeto su postali hit ovog tradicionalnog natjecanja što je veliko iznenađenje pogotovo ako se uzme u obzir da su prošle godine završili na neslavnom posljednjem mjestu (15.). Najveća zasluga sigurno pripada njihovom kapetanu momčadi i trenutačno najpoznatijem starigradskom košarkašu Anti Krapiću koji svoj košarkaški kruh zarađuje u prvoligašu Zaboku. Njegova je želja, a i ostalih sumještana, da se Starigrad malo razbudi u vrućim ljetnim mjesecima.
– Iako je sredina turističke sezone u Starigradu se i ne događa nešto posebno. Sigurno da smo našim sudjelovanjem u županijskoj ljetnoj ligi doprinijeli i u tom segmentu upotpunjavanja turističke i sportske ponude samog mjesta, ali među nama igračima čuči motiv dokazivanja u košarkaškom smislu što smo ovog ljeta i uspjeli – priznat će Krapić.
Koja je razlika između prijašnjih nastupa Starigrada i ovogodišnjeg?
– U četiri posljednje sezone pokušavali smo uglavnom s domaćim dečkima, ali to nije davalo neki poseban rezultat. Nakon uvodnih poraza po grupama razvodnila bi se i motivacija tako da bi redovito služili kao topovsko meso ostalim momčadima – kazat će Krapić i istaknuti promjenu koja je stupila ovog ljeta.
– Ovog ljeta smo skupili uz nas par momaka iz Starigrada (Ante i Marko Krapić, Ante Milovac, Silvijo Katić) i nekolicinu naših prijatelja što iz Zadra i iz drugih krajeva Hrvatske kao Luku Bujasa, Luku Bolića, Borisa Kovačevića, Antu Vukića koji su kvalitetni igrači i napravili smo dobar rezultat. Naravno, uz rezultat je poraslo i zanimanje mještana tako da smo trenutno vrlo omiljeni u Starigradu – pohvalit će se Krapić.
Uspjeli ste biti prvi u sigurno najtežoj skupini gdje je zapeo jedan vrlo jaki Sukošan, a pobijedili ste i Kampo Kaštelo koji je u Starigrad došao jači za Arijana Komazeca.
– Odigrali smo stvarno odlično taj dio po skupini i pokazali smo protiv Kampa Kaštela kući i Sukošana u gostima da se na nas mora ozbiljno računati. Prošli smo i Velebit u četvrtfinalu i napravili povijesni uspjeh ovog kluba plasmanom u polufinale. Ipak do finala nismo uspjeli doći, na putu su nam se ispriječili, iako smo imali šansu jer smo drugu utakmicu igrali u Starigradu – kazao je Krapić te istaknuo veliku pomoć Općine Starigrad i Nacionalnog parka Paklenica u pokrivanju troškova ovog natjecanja.


KK STARIGRAD


Ante Krapić, Marko Krapić, Ante Milovac, Luka Bujas, Boris Kovačević, Luka Bolić, Ante Vukić, Dario Dominković, Silvijo Katić, Jure Sesar, Jure Zuanović, Mate Grgeč, Vlado Lenartić, Ivan Kaspert, Mario Jukić, Ivan Skazlić. Trener: Drago Dokoza.