Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Završena dosad najuspješnija smotra folklora

Autor: Julijana Bačić

01.08.2009. 22:00
Završena dosad najuspješnija smotra folklora

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Poličniku je protekle subote održana četvrta po redu smotra folklora. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Općine Poličnik, a u organizaciji KUD-a Carza iz Poličnika. Na ovoj već tradicionalnoj smotri sudjelovalo je sedam kulturno-umjetničkih društava i jedna klapa. Osim domaćina KUD-a Carze, sudjelovali su još KUD Sv. Kata iz Zemunika, KUD Kanica iz Briševa, KUD Škabrnja iz Škabrnje, KUD Čuvarica ognjišta iz Krasnog iz Ličko-senjske županije, KUD Ivan Goran Kovačić iz Vukovarko-srijemske županije, KUD Sv. Ivan iz Raštana Donjih, te klapa Koporan iz Poličnika.
Ovogodišnjoj smotri narodnih plesova i pjesama održanoj u Poličniku nazočilo je petstotinjak posjetitelja, a odazivom, kao i cjelokupnom organizacijom smotre, zadovoljni su bili posjetitelji kao i organizatori smotre. Kako saznajemo od Šime Lončara, predsjednika KUD Carza iz Poličnika, dobro uvježbanih starih, narodnih plesova, kao ni pjesme, u Poličniku protekle subote nije nedostajalo.
– Jako smo zadovoljni odazivom posjetitelja, jer ih je ove godine bilo više nego prijašnje tri godine. Pod pokroviteljstvom Općine Poličnik, uspješno smo organizirali još jednu smotru u Poličniku, koja će, nadam se, postati tradicija, budući da je iz godine u godinu sve veći interes i KUD-ova i posjetitelja. Ove smo godine prvi put smotru organizirali na otvorenom prostoru, budući da smo prijašnjih godina bili u dvorani. Stoga je ove godine i ambijent i cjelokupna atmosfera bila puno ugodnija. Naši gosti iz ostalih županija jako su zadovoljni svojim nastupom i boravkom u Poličniku što nas također posebno veseli, zaključio je Lončar.