Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Četiri su pala

01.08.2010. 22:00
Četiri su pala


Srpanj je mjesec kada Johlingen, gradić u pokrajini Baden-Wurttemberg, tradicionalno okuplja najbolje mlade njemačke rukometaše. Ove godine, među 140 klubova koji su odmjerili snage na 14. izdanju memorijalnog Harald Trumpf turnira, našli su se i hrvatski predstavnici – Rukometni klub Arbanasi. Nakon uručene pozivnice Zadrani su krenuli put Njemačke bez velikog sportskog imperativa, već u namjeri da prikupljaju dragocjeno iskustvo. Ipak, s turnira su se vratili kao jedan od najuspješnijih klubova. Pomladak Arbanasa dominirao je u konkurenciji mlađih kadeta, dječaka A i dječaka B, osvojivši pokale namijenjene prvoplasiranim sastavima, dok su kadeti zaustavljeni tek u finalu.
– Zaista nismo očekivali ovakav uspjeh. Tko bi rekao da ćemo na kraju turnira uzeti čak četiri trofeja?! Izuzetno sam ponosan na nastupe svih naših uzrasta, ali istaknuo bih generaciju igrača ’94. godišta, naše mlađe kadete koji su u finalu nadigrali vršnjake iz bundesligaša Rhein-Neckar Lowena. Uz sjajnu igru, utakmicu su zaključili s mnoštvom atraktivnih akcija, zeppelina… Sve u svemu, bilo je to jedno sjajno iskustvo. Za djecu, ali i za nas – prisjeća se Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa koji je uz trenera Žarka Jakšića predvodio skupinu od 36 rukometaša.
Bjeliš nije krio niti zadovoljstvo gostoprimstvom u Johlingenu te je istaknuo kako su se domaćini pobrinuli za sadržajan sedmodnevni boravak.
– Kada nismo bili na travnatim terenima sportskog centra u Johlingenu, uživali smo u posjetima zabavnim parkovima, razgledavanju znamenitosti obližnjeg Karlsruhea, a dojmio nas se i posjet jednoj od najvećih svjetskih tvornica cementa. Takav srdačan odnos bio je još jedno ugodno iznenađenje – zaključio je Bjeliš dodavši kako će Arbanasi u rujnu uzvratiti gostoprimstvo TSV Johlingenu, organizatoru turnira.
Do tada, očekuje ih nastup na još jednom jakom međunarodnom natjecanju. Krajem kolovoza putuju u Zagreb gdje će se ogledati s domaćinom Dubravom, Zagrebom, Fotexom, Celjem i još nekoliko velikih europskih i hrvatskih klubova.