Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Felber: Očekujemo dobar odaziv Talijana

01.08.2010. 22:00
Felber: Očekujemo dobar odaziv Talijana


Stjepan Felber, suradnik za promidžbu i odnose s javnošću Turističke zajednice Grada Zadra, ističe da Hrvatska turistička zajednica kao i Turistička zajednica Grada Zadra rade na promociji hrvatskog turizma u inozemstvu i da su nedavno imali vrlo uspješnu konferenciju o turizmu u Milanu s jakim medijskim odazivom
“Provesti ferragosto u Hrvatskoj idealno je za one koji traže odmor na moru s obitelji ili prijateljima. Hrvatska je poznata po toplom suncu koje sija cijeli dan, kristalnom toplom moru i sjajnim plažama idealnim za jedan opušteni odmor”, na taj način jedna talijanska turistička agencija opisuje Hrvatsku.
Istraživanje tvrtke Trademark predviđa da će u kolovozu 30 milijuna Talijana koristiti godišnje odmore od čega će 14,7 posto sigurno ići na put u inozemstvo, a oko 8% o tome razmišlja. Prosječan obiteljski budžet za godišnji odmor iznosit će 2.204 eura.
Kupališne destinacije koje će Talijani ove sezone u najvećem broju posjećivati su: Crveno more (Egipat), Tunis i Turska, mediteranski otoci Grčke, Španjolska i Hrvatska.
Stjepan Felber, suradnik za promidžbu i odnose s javnošću Turističke zajednice Grada Zadra, kaže da se i ove godine očekuje dobra posjećenost talijanskih gostiju, onih tradicionalnih i onih koji dosad nisu bili u Hrvatskoj.
Felber ističe da Hrvatska turistička zajednica kao i Turistička zajednica grada Zadra rade na promociji hrvatskog turizma u inozemstvu i da su nedavno imali vrlo uspješnu konferenciju o turizmu u Milanu s jakim medijskim odazivom.
– Jedino što stavlja Zadar u goru poziciju od npr. Splita je gora prometna povezanost. Sada imamo letove iz Barija i Pise, kojima naravno putuju Talijani, ali zanimljivo je da tim linijama putuje jako velik broj Španjolaca – komentira Felber.
Unatoč kampanji koja poziva Talijane da ljetuju kod kuće, Felber tvrdi da smanjenje posjeta ne očekuju, jer je promidžba turizma u vlastitoj državi normalna pojava i u drugim zemljama, a dosad nije utjecala na smanjenje gostovanja.
Prošle godine je sam grad Zadar posjetilo 27.500 Talijana, a ostvareno je 80 tisuća noćenja.
Raduju i podaci da je u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno 26% više noćenja i 33% više turističkih posjeta u odnosu na prošlu godinu.
Felber tvrdi da se sukladno tome smanjenje posjeta ne očekuje.