Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pod palicom Sasche Goetzela

01.08.2010. 22:00
Pod palicom Sasche Goetzela


U petak navečer ni nevrijeme, ni kiša koji su nakratko prekinuli ljetne radosti, nisu omeli vjernu publiku Glazbenih večeri u sv. Donatu da dođe na koncert Zadarskog komornog orkestra.
Naime, Zadrani su poznati po tome da čvrsto podupiru svoje glazbenike i stoga su pune sjedalice u publici gotovo zagarantirane, pogotovo kada se radi o Zadarskom komornom orkestru.
Na 50. obljetnicu svirali su pod palicom Sasche Goetzela. Austrijski ih je dirigent pripremio i pokazao kako zamišlja interpretaciju Mozartove 1. simfonije, Stamitzovog Koncerta za violončelo i Schubertove 5. simfonije.
Austrijska dirigentska ruka u drugom je dijelu pokazala izuzetno strastvenu interpretaciju Schuberta prepunu osobnosti i time slušateljima priuštila pravu avanturu kroz sva četiri stavka.
Marie Spaemann, violončelistica koja studira u klasi prof. Valtera Dešpalja, pokazala je umjerenu i gracioznu izvedbu Stamitzovog koncerta.
Dobra atmosfera i zadovoljstvo orkestra s novim iskustvom u radu s gostom dirigentom osjetili su se tijekom cijelog koncerta.