Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bibinje, Oluja – Tornado!

01.08.2011. 22:00
Bibinje, Oluja – Tornado!


U Bibinjama je nakon deset dana završen malonogometni turnir Oluja kup 2011. kojeg su organizirali CB Luka, Turistička zajednica Bibinja i Općina Bibinje. Tako se nakon zimskog turnir, koji se igra u dvorani, počelo i s turnirom na otvorenom.
– Procijeli smo da nam je potreban i jedan ovakav turnir. Očekujem da će se ovo natjecanje pretvoriti u tradicionalno – izjavio je Edi Erceg, jedan od organizatora.
U finale su se plasirali Tornado commerce i Fresti. Domaćini su, nošeni podrškom s tribina, krenuli napadački prema mladom vrataru Frestija Mrkiću. U četvrtoj minuti svoju nadmoć Bibinjci pretvaraju u zgoditak. Ivan Žmire je izvrsno uposlio slobodnog Klarina koji postiže zgoditak za vodstvo – 1:0. Tek što su krenuli sa centra domaćini su presjekli jednu loptu koje se dokopao Ivan Žmire i pogodio za 2:0. Nije prošlo ni 60 sekundi, a Roko Sikirić pogodio je za 3:0 i, činilo se, kraj svih dvojba oko pobjednika. Kada je u 10. minuti Mate Bugarija na asistenciju svog brata Marka pogodio za 4:0 malo tko je vjerovao da Fresti ima ikakvih izgleda. Ipak, u 12. minuti Stipčević pronalazi rupu u obrani Bibinjaca i smanjuje na 4:1, a do poluvremena Ledenko pogađa za 4:2.
U drugom poluvremenu Zadrani su u igru ubacili i vratara Damira Kneza, koji je stalano bio na polovici igrališta koji pripada Tornadu. Uspio je Fresti s takvom igraom postići i dva gola, ali su Bibinjci petim pogotkom riješili sve dvojbe. Pobjednika je tako odlučio odličan početak domaćih.
– Užitak je igrati pred svojom publikom – izjavio je Ivan Žmire iz pobjedničke momčadi, inače najbolji igrač turnira.
– Nisam se dobro osjećao, no igrao sam za pokojnog brata i ovaj pokal poklanjam upravo njemu – rekao je Marko Pedić najbolji vratar turnir.
– S ovakom momčadi i suigračima bilo je lako igrati – podvukao je Roko Sikirić, prvi strijelac turnira.
Finale
TORNADO COMMERCE – FRESTI 5:4
BIBINJE – Malonogometno igralište Crljenica. Gledatelja 500. Suci: Krešo Zrilić i Stipe Radoš (Zadar). Strijelci: 1:0 Klarin (4′), 2:0 Žmire (5′) 3:0 R. Sikirić (6′), 4:0 Mate Bugarija (10′), 4:1 Stipčević (12′), 4:2 Ledenko (17′), 5:2 Klarin (28′), 5:3 Rogić (31′), 5:4 Batur (40)’).
TORNADO COMMERCE: Pedić, R. Sikirić, S. Sikirić, Marko Bugarija, Mate Bugarija, Paleka, Lisica, Žmire, Lukić, Klarin. Voditelji: Ante Sikirić i Hrvoje Sorić.
FRESTI: Knez, Stipčević, Rogić, Batur, J. šarić, Jure Šarić, Kresović, Fatović, Pavlović, Ledenko, Dundov, Mrkić. Voditelji: Željko Bakarić i Frane Jusup.
Za treće mjesto
CB LAV MURVICA – VAROŠ 2:1
CB LAV MURVICA: Šarlija, Lučić, Dujmović, Rodić, Grcić, Radman (2), Ukalović, Jelovčić. Voditelj: Hrvoje Čulina.
VAROŠ: Lekaj (1), Lončar, Vukić, Hržina, Jurlina, Šimurina, Lovretić, Nekić, Marić. Voditelj: Marko Jurin.
Revijalna utakmica žena
IPA ZADAR – ZEMUNIK 6:3
IPA ZADAR: Marina Milovac, Petra Grgurić (1), Marina Alić, Antonia Alvir, Dijana Alić (2), Nives Jurić, Kata Šare (3), Svetka Bašić. Voditelj: Zoran Zekić.
ZEMUNIK: Željka Dragaš, Katarina Ćurković, Ivona Babić, Ana Matković, Nada Dragaš, Sandra Fabijan (1), Marija Ivković (2), Marija Bilaver, Martina Tokić. Voditelj: Milan Fabijan.


 NAJBOLJI


1. Tornado commerce – 15.000 kuna
2. Fresti – 7.000 kuna
3. CB Lav Murvica – 3.000
4. Varoš – Besplatan nastup 2012.
Igrač: Ivan Žmire (Tornado commerce)
Vratar: Marko Pedić (Tornado commerce)
Strijelac: Roko Sikirić (Tornado commerce, 8 golova)




 RIJEČ VODITELJA


Ante Sikirić, Tornado commerce: Bili smo razigrani, a kako i ne bismo kad smo igrali pred domaćim navijačima. U prvih deset minuta razbili smo Fresti jer su igrali ispunili su sve što smo se dogovorili.
Željko Bakarić, Fresti: Moji igrači su bili umorni jer smo na utakmici došli nakon finala turnira u Dragama. U finalu nismo mogli više, no i pored toga ja sam zadovoljan.