Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dragari pojeli dva vola teška 690 kg

01.08.2011. 22:00
Dragari pojeli dva vola teška 690 kg


U povodu Dana općine u Pakoštanima je u nedjelju organizirana velika fešta. Višestruki organizatori su za goste ovom prilikom spremili preko tonu besplatnog jela, a sve to upotpunjeno spektakularnim vatrometom.
U Dragama su te večeri do kosti pojedena čak dva vola na ražnju sveukupne težine od oko 690 kilograma. Prvi je pojeden u okviru proslave Dana općine i završnice 7. malonogometnog turnira su na ŠRC “Hrvatski vitez Miro Barešić”, a da bi 310 kilograma težak vol lakše našao put do trbuha, pobrinuli su se pjevači Bepo Matešić i David Ricov.
Drugi vol se već godinama tradicionalno zavrtio u Oazi mira, kampu s pet zvjezdica. Nikad težeg vola, oko 380 kilograma, spremilo je društvo Ante Barešića, pa je bilo dovoljno za sve goste kampa.
Na Pijacalu u centru Draga besplatno se pojelo na roštilju ispečenih 25 kašeta srdela i 90 kilograma mesa te 180 kilograma daganja na buzaru. Deseci metara dugi redovi nikako nisu prestajali. A sve to začinjeno sastavom Big fan i bibinjskim tićem Ivicom Ićom Sikirićem.
U Pakoštanima je za ludu zabavu bila zadužena grupa Tempera uz svesrdnu podršku mažoretkinja i pakoškog folklora.