Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Drage pune Jezera

01.08.2011. 22:00
Drage pune Jezera


Sedmo izdanje noćnog malonogometnog turnira “Hrvatski vitez Miro Barešić” koje se održavalo na igralištu koje nosi ime poginulog branitelja pod geslom “Da se ne zaboravi…”, došlo je do svoje finalne večeri. U organizaciji Malonogometnog kluba Drage te pod pokroviteljstvom Općine Pakoštane turnir je u dva tjedna pružio dosta dobrih dvoboja u obje konkurencije, veteranskoj i seniorskoj.
Nastupilo je tridesetak momčadi, a nogomet se još jednom pokazao kao poveznica svih generacija na ovim prostorima. Tijekom finalnog dana svoje vještine brojnoj publici demonstrirali su igrači brojnih uzrasta, od onih kojima nogomet tek ostaje u naslijeđe do veterana koji su svojim nastupima pokazali kako je sport prije svega gušt i sastavni dio življenja. Dvoboje finalnog dana otvorili su mlađi uzrasti Draga i Vrane. U fer i korektnom susretu domaćin je slavio.
Zatim je uslijedila borba za treće mjesto u obje konkurencije. U veteranskom malom finalu “sveci”, pojačani Nediljkom Stojanovim – Ćusom i sucem Josipom Katušom (budući da su došli u malom broju) pobijedili su Vranu koja je na kraju zaradila titulu fair-play momčadi na turniru. U istom dvoboju seniora Raštević je pitanje pobjednika riješio u razdoblju od 10. do 12. minute susreta kada sa dva pogotka Banovića i jednim Kvesića odlazi na nedostižnih 3:0. Do kraja je svaka momčad postigla po pogodak, a Raštević zasluženo osvaja treću poziciju. U finalnu veteranskog turnira domaći “vitezovi” nisu pronašli formulu kako se suprotstaviti brojnijoj i pojačanoj momčadi Benkovca. No u susretu nije nedostajalo borbenosti, žara i htijenja onih koji već najmanje dva desetljeća igraju ovu igru iz gušta, mada se nije igralo za novac ili pehar, što nas je sve skupa podsjetilo na davne dane kada je uz mali balun bio samo vezan gušt i druženje.
I nakon toga je uslijedio veliki finale. Prije početka susreta unaprijed bi se momčad Frestija iza Zadra proglasilo pobjednikom. Momčad puna kvalitetnih individualaca stigla je još pojačana Lukom Jurlinom i Marinom Baturom. No prvak Prve ŽMNL “utopio” se u Jezerima, ali i u previše individualnih pokušaja. Više srčanosti htijenja i želje pokazali su Jezerani, što se još jedanput pokazalo presudnim u momčadskom sportu. Nakon početnih odmjeravanja snaga Jurlina prima loptu te oštrim prizemnim udarcem uspijeva iznenaditi Jajaša za vodstvo Frestija.
U nekoliko navrata Fresti je pokušao povećati prednost, no nije im pošlo za nogom. Odmah početkom drugog dijela Jezerani uzvraćaju na isti način, a gol za izjednačenje postiže Dino Kovač. Nakon izjednačenja Jezera počinju igrati sve bolje, a rezultat toga je pogodak Klarina za vodstvo pet minuta do kraja susreta Momčad Frestija pokušala je izjednačiti rezultat, pri čemu je najopasniji bio Karlo Klarin no do kraja susreta “specijalci” Željka Bakarića nisu uspjeli izjednačiti rezultat.
Nakon posljednjeg sučeva zvižduka uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim momčadima i pojedincima koji su nagrade primali iz ruku brojnih poznatih lica javnog i političkog života. Nagradu ovogodišnjim pobjednicima uručila je Andrea-Jelena Barešić, najmlađa kći poginulog hrvatskog viteza Mira Barešića. Organizator je na kraju zahvalio svima onima koji su pomogli u realizaciji turnira, a za gledatelje je pripremljen veliki vatromet i organizirana velika fešta uz pečenog vola od čak 220 kilograma, a za dobar štimung pobrinuli su se Bepo Matešić i klapa Kantaduri, a troje sretnih gledatelja organizator je darivao skuterom, digitalnim fotoaparatom i biciklom.
Finale
JEZERA STELAMARIS – FRESTI 2:1
DRAGE – ŠC Hrvatski vitez “Miro Barešić”. Gledatelja: 700. Suci: Zdenko Bakarić (Zemunik) i Josip Katuša (Raštane). Strijelci: 0:1 Jurlina (15′) 1:1 Kovač (23′) 2:1 S. Klarin (35′).
JEZERA STELAMARIS: Jajaš, Ježina, Labor, Biluš, Lapov, Štropin, S. Klarin, Kovač, V. Klarin. Voditelj: Valerijo Bračanov.
FRESTI: Knez, Jurlina, Pavlović, Rogić, Kresović, Klarin, Batur, Šarić, Ledenko. Voditelj: Željko Bakarić.
Za treće mjesto
RAŠTEVIĆ – RADAŠINOVCI 4:1
RAŠTEVIĆ: Tokić, Stanić, Fantov, Banović (2), Kvesić (1), Ljutić (1), Ivanić. Voditelj: Dragan Klarica.
RADAŠINOVCI: Čeprnja, Bašić, Troskot, Drlić (1) Jokić, Rakić, Deur. Voditelj: Tomislav Došen.
Finale veterana
DRAGE – BENKOVAC 0:2
DRAGE: Perišić, Jaman, Barešić, Vulin, D. Barešić, Ročak, Stojanov, M. Barešić, B. Barešić, Ma. Barešić.
BENKOVAC: Balukčić, Majić, Bačić, Čumurđić, L. Pešut (2), Vrdoljak, Mamić, Čačić, Orlović, D. Pešut, Radaš. Voditelj: Dinko Šegota – Dikan.
Za treće mjesto veterana
SV. FILIP I JAKOV – VRANA 2:1
SV. FILIP I JAKOV: R. Baričić, Ž. Baričić, Mikas, Stojanov, Katuša S. Baričić, Morović (2).
VRANA: Jelečević, Polegubić, Čirjak, Đodan, Rakić, Barišić, Prtain, Bulić.
 


 NAJBOLJI


1. Jezera Stelamaris – 15 tisuća kuna
2. Fresti – 7 tisuća kuna
3. Raštević – 3 tisuće kuna
Strijelac: Jurica Kresović (Fresti, 6 golova)
Igrač: Stipe Klarin (Jezera Stellamaris)
Vratar: Krešimir Jajaš (Jezera Stelamaris)