Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Klapska pjesma razigrala Kolište

01.08.2011. 22:00
Klapska pjesma razigrala Kolište


U okviru ovogodišnjeg sadržajnog Privlačkog kulturnog ljeta, u organizaciji domaće ženske klape Libar i njezine predsjednice Lucijane Begonje, u subotu je održan šesti susret dalmatinskih klapa pod nazivom “Pisma na Kolištu”. Nastupilo je šest klapa iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, a klapama se s nekoliko svojih najnovijih pjesničkih ostvarenja, “Kondut”, “Takuin” i drugima pridružio poznati bibinjski pučki pjesnik Ante Sikirić.
Prema općoj ocjeni svih sudionika bio je ovo jedan od najboljih susreta klapa otkako je krenula ova manifestacija. Dovoljan dokaz toj tvrdnji je i središnji privlački trg Kolište, koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Među okupljenima bili su općinski načelnik Ive Surić, direktorica TZ-a Privlaka Iva Zorić, mjesni župnik don Ante Sorić.
Klapsku manifestaciju otvorila je domaća ženska klapa Libar koja je otpjevala tri skladbe (“Jubav moja”, “Uvik ću te svojim zvati” i “Šveti Ivane”). Muška klapa Condura iz Nina predstavila se skladbama “Ako si, ljubo, pošla spat”, “Cvijet čežnje” i ” Mojoj dragoj”. Nakon njih nastupili su ženska klapa Karmen iz Turnja (“Da mi nije milo”, “Kamena Dalmacija” i “Moja jube”), splitska klapa Mendula (“Rum dum dum”, “Spušta se noć” i “Šjora Dome”), zadarska muška klapa Kadena (“O, jablane moj visoki”, ” Rusulica” i “Cetina”) te klapa Hrvatske ratne mornarice iz Splita “Sveti Juraj” predvođena solistom Markom Bralićem. Ova je klapa izvela nekoliko skladbi, a okupljenima su najbolje “legle” one poznatije “Jubav je ufanje veliko”, “Cvijet čežnje”, “Gdje si majko” i “Ruža crvena”.
Za odličnu rasvjetu i ton pobrinuo se zadarski trojac Miroslav Milić, Branislav Ilić i Igor Topolčić. Susret je okončan izlaskom na binu svih sudionika i zajedničkim izvođenjem poznate skladbe “Croatio, iz duše te ljubim”. Na samom kraju predsjednica domaće klape Libar Lucijana Begonja voditeljima svih klapa sudionika za dugo sjećanje na ovaj prekrasan glazbeni događaj podijelila je zahvalnice i prigodne darove.