Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pješaci s Relje klize na cestu

01.08.2011. 22:00
Pješaci s Relje klize na cestu


Vrlo brzo nakon uređenja ove ploče su se izlizale, potpuno su glatke i, kad pada kiša, ovdje u jednom danu padne najmanje deset ljudi. Posebno su opasni ovi prilazi za invalide, jer svi pješaci preko njih prelaze i postoji opasnost da otkližu pod jureći automobil, ističe Barać


Uređenje Relje bilo je pravo osvježenje za grad, a stanovnici ovog kvarta jedva su ga dočekali.
No unatoč lijepo uređenom okolišu i ugodnom ambijentu, tamošnji su stanovnici danas nezadovoljni nekim detaljima. Osim sve prometnije tamošnje glavne Zrinko-frankopanske ulice, koja predstavlja opasnost za stanovnike ovog gusto naseljenog kvarta, ono zbog čega građani negoduju su već dotrajale ploče, osobito na tamošnjim stazama za invalide, koje su potpuno izlizane i za prolaznike predstavljaju opasno “klizalište”.
Na sve ove probleme posebno ukazuje Venko Barać, član Mjesnog odbora Jazine I.
– Vrlo brzo nakon uređenja ove ploče su se izlizale, potpuno su glatke i, kad pada kiša, ovdje u jednom danu padne najmanje deset ljudi. Posebno su opasni ovi prilazi za invalide, jer svi pješaci preko njih prelaze i postoji opasnost da otkližu pod jureći automobil. Nije mi jasno zašto nikog nije briga, a potrebno je samo na neki način ove ploče ‘izgrebati’, ističe Barać, navodeći da je osim ovih klizališta iznimno opasan i promet te da on gotovo svakodnevno svjedoči opasnostima od prometnih nesreća, nažalost, nerijetko i samim prometnim nesrećama.
– Promet je ovdje veoma gust, vozači su mahom neoprezni, a ovdje je jako puno pješaka koji stalno prelaze cestu. Na Relji živi više od deset tisuća ljudi i zato su ovakvi prometni uvjeti potpuno neprimjereni. Jedini prometni znak je zebra na kolniku, ali to za vozače nije dovoljno, a dokaz tome su vrlo česti naleti automobila na pješake. Zato apeliram na Grad da ovdje postavi još neki prometni znak kako bi usporili automobile, bilo semafor ili rotirajući žuti semafor ili pak ležeće policajce. Ako ništa, nije mi jasno zašto barem tijekom ljeta na ovom području nema bobija, kaže Barać, naglašavajući da je prije nekoliko godina, dok je bio na dužnosti predsjednika MO-a Jazine I i sam zahtijevao od gradonačelnika da nešto učini, ali tad mu je odgovoreno da nikakve preinake na tom području nisu predviđene i na tome je sve stalo.


 GRAD ĆE SANIRATI “KLIZALIŠTA”




Kako doznajemo u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti Grada Zadra, pitanje prometa na ovom području nije briga Grada nego Državnih cesta, pod čijom je ingerencijom i ova cesta, dok će skliske ploče već ovih dana biti dovedene u red.
– Naši komunalni redari i sami su primijetili da su te ploče izlizane i da predstavljaju opasnost i planirali smo ih uskoro sanirati, odnosno njihovu površinu ponovno učiniti hrapavom. Hvala i građaninu koji je apelirao na ovaj nedostatak koji ćemo čim prije popraviti, poručuju iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra.