Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U privlačkom kampu petsto gostiju

01.08.2011. 22:00
U privlačkom kampu petsto gostiju


Naši novi partneri iz tvrtke “Dalmacija turizam”, koji će nam ubuduće godišnje u vidu koncesije plaćati 115.000 eura uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice zaslužuju sve pohvale za ono što su u ovom kratkom periodu učinili. Mi vjerujemo da će ovaj kamp iduće godine uz nova ulaganja u njegovu infrastrukturu dostići tri zvjezdice, kaže direktor PZ Privlaka Dalibor Glavan Mudre


Nakon što je 20. srpnja nakon provedene protuovrhe po odluci zadarskog Županijskog suda službeno otvorio vrata domaćim i stranim gostima, privlački autokamp “Dalmacija”, donedavni “Maritime”, bilježi turističke dolaske.
Novi koncesionar zadovoljan
Na njegovih 330 smještajnih kamp jedinica trenutačno se odmara oko 500 mahom stranih gostiju i to prije svega iz Njemačke, Austrija, Češke, Slovenije… Kamp je iz dana u dan sve popunjeniji i njegovi novi koncesionari Adrijano i Robert Kapović, vlasnici tvrtke “Dalmacija turizam”, s kojima je izvorni vlasnik Poljoprivredna zadruga Privlaka preko svog direktora Dalibora Glavana Mudre potpisala ugovor korištenja osam idućih godina, ne kriju zadovoljstvo, vjerujući da će ipak do konca turističke sezone ostvariti predviđeni dolazak gostiju.
– Svima nam je poznato što se sve događalo oko otvaranja ovog turističkog objekta. Mi želimo da se to što prije zaboravi i da u miru svi dalje nastavimo raditi na dobrobit ne samo nas, nego i Hrvatske. Naša tvrtka i mi osobno poduzimamo sve da nadoknadimo propušteno, jer morate znati da je kamp trebao umjesto 20. srpnja biti otvoren sredinom travnja, kažu Kapovići, dodajući da su ih prošlog petka posjetili mjerodavni iz Ministarstva turizma kako bi se na mjestu događaja uvjerili s čime kamp raspolaže i je li spreman nastaviti poslovati.
– Moramo vas izvijestiti da smo dobili podršku Ministarstva i zeleno svjetlo te zadatak koji smo već proveli u djelo, a to je modernizacija i obnova glavnog sanitarnog čvora. Raduje nas što je od 15 zaposlenih, mahom Privlačana, njih polovica ostala i dalje raditi kod nas. Naše odnose s vlasnikom kampa PZ-om Privlaka, Općinom Privlaka i Tutističkom zajednicom Privlaka kao i svim mještanima želimo podići na razinu međusobnog uvažavanja, tolerancije i transparentnosti, jer jedino se tako može uspješno raditi i poslovati, smatraju Kapovići koji su u povodu otvaranja kampa za goste priredili pravu feštu, nudeći im domaće privlačke specijalitete, ribu i meso s gradela.
Godišnja koncesija 115.000 eura
Poput novih koncesionara i direktor PZ-a Privlaka Dalibor Glavan Mudre nije krio zadovoljstvo onim što se trenutačno može vidjeti u kampu “Dalmacija”.
– Naši novi partneri iz tvrtke ‘Dalmacija turizam’, koji će nam ubuduće godišnje u vidu koncesije plaćati 115.000 eura uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice zaslužuju sve pohvale za ono što su u ovom kratkom vremenu učinili. Mi vjerujemo da će ovaj kamp iduće godine uz nova ulaganja u njegovu infrastrukturu dostići tri zvjezdice, kaže direktor Glavan, dodajući da nije trebalo doći do svih onih nemilih scena za koje on proziva bivše njemačke koncesionare i vlasnika tvrtke “Odmor-jahte& i ostalo” Nijemca Helmuta Petermaera i njegova pomoćnika Marcela Merkela.
– Sad je to sve iza nas, a ja bih ovom prilikom u svoje ime te uime 40-ak djelatnika Zadruge zahvalio svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli da se kamp otvori i nastavi poslovati. To se u prvom redu odnosi na direktora općinskog Komunalnog poduzeća ‘Artić’ Borisa Boru Glavana i njegova pretpostavljenog Dalibora Glavana i sve njihove djelatnike koji su nam odmah izišli u susret za uređenje kampa, koji je bio u doista zapuštenom stanju, kaže direktor Glavan te na kraju dodaje da se još ne može pomiriti s time da ih nitko iz Turističke zajednice Općine Privlaka nije došao upitati kako su i što ima nova vezano za ovo mjesto koje je za općinu turistički vrlo bitno.