Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dobro dođu stari udžbenici

Autor: Valentina Pletikosić

01.08.2012. 22:00
Dobro dođu stari udžbenici

Foto: Arif SITNICA



Većina knjiga se može koristiti četiri godine tako da mnogi roditelji kupuju za mlađe dijete tek dva ili tri potrebna udžbenika koje kompletiraju s knjigama ostalim od starije djece pa potroše od 150 do 300 kuna, doznajemo od Pave Gagre, voditelja poslovnice Školske knjige u Zadru


Do početka nove  školske godine ostalo je tek  nešto više od mjesec dana, no  roditelji se već sada pripremaju  za kupnju udžbenika i školskog  pribora. Knjige, bilježnice, pribor za likovni i tehnički odgoj,  torba i još mnogo drugih sitnica  koje su njihovim školarcima  potrebne, brojnim roditeljima  predstavljaju pravu muku prije  svakog početka nove školske  godine. Ipak, neke knjižare daju i popuste, što barem donekle  olakšava situaciju.
– Kompleti knjiga su skupi, a  cijeli komplet košta oko tisuću  kuna. Srećom, većina knjiga se  može koristiti četiri godine tako da mnogi roditelji kupuju za  mlađe dijete tek dva ili tri potrebna udžbenika koje kompletiraju s knjigama koje su ostale  od starije djece pa u većini  slučajeva potroše od 150 do  300 kuna, što je znatna ušteda.  Ovo je sada treća godina pa se  većina udžbenika može koristiti još jednu školsku godinu,  saznajemo od Pave Gagre, voditelja poslovnice Školske knjige u Zadru. Gagro kaže kako  Školska knjiga daje i 10% popusta na sav školski  pribor i torbe, ako su  roditelji kod njih naručili knjige.
– Većinu narudžbi zaprimili  smo još tijekom lipnja i srpnja,  a neki su roditelji već preuzeli  knjige jer smo neke naslove  imali u našoj knjižari. Isporuka  preostalih narudžbi bit će vjerojatno sredinom kolovoza pa  će se i gužve izbjeći jer će do  tada knjige i kompleti biti spremi za isporuku, kaže Pavo Gagro dodajući da su što se tiče  školskog pribora i torbi, cijene  ostale iste kao i prošle godine, a  za neke artikle su i malo jeftinije.
Torbe i ruksaci mogu se nabaviti već po cijeni od 250 do  300 kuna, a neki su modeli ipak  skuplji pa ima i nekih koji  koštaju oko 400, 500 pa sve do  800 kuna, ali to sve ovisi o  proizvođaču i funkcionalnosti.  Većina roditelja ipak preferira  anatomske torbe, pogotovo za  prvašiće, zaključio je Gagro.