Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Još jednom preko Zadarskog kanala

Autor: Andrija Dešpoja

01.08.2013. 22:00
Još jednom preko Zadarskog kanala

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Plivački klub Zadar u nedjelju 4. kolovoza, kao i 40 puta do sada, organizira Plivački maraton Preko – Zadar koji se tradicionalno organizira u povodu obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te obljetnice VRA Oluja. Riječ je o najdugovječnijem plivačkom maratonu u Hrvatskoj, koji ove godine obilježava 41. godišnjicu. Na konferenciji za medije održanoj na bazenu na Kolovarama glavna trenerica u Plivačkom klubu Zadar Josipa Nekić iznijela je sve detalje vezane uz ovu tradicionalnu sportsku priredbu.
– Start je s rive u Preku u 9 sati, a cilj na bazenu plivališta Kolovare. Službeno vrijeme utrke je dva sata, no kako to obično bude oni najbrži će doći u okviru 60 minuta. Za sada imamo 60 prijavljenih natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije uz napomenu da još primamo prijave. Pozivamo sve ljubitelje plivanja, rekreativce i amatere, a ne samo aktivne plivače, neka se odazovu i pokušaju isplivati ovu dionicu dugu 4.500 metara. Vrijeme će po najavama biti odlično kao i sve, što se tiče organizacijskog i tehničkog dijela je potpuno spremno. Natjecatelji su raspoređeni u dvije apsolutne, mušku i žensku te sedam starosnih kategorija – objasnila je Nekić.
Prijave za maraton se primaju još danas u prostorijama Plivačkog kluba Zadar na bazenu Kolovare od 8 do 10 sati i od 17 do 19 sati.