Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pavle Marčinković: U Zagrebu imam mogućnost igrati i nastaviti školovanje

01.08.2016. 22:00
Pavle Marčinković: U Zagrebu imam mogućnost igrati i nastaviti školovanje


Do sada me iz KK Zadra nitko nije zvao i nisam razmišljao o povratku. Prošlo ljeto me kontaktirao trener Nazor, ali zahvalio sam mu se, jer znam kakva je situacija u gradu prema meni i nisam htio dodatno iritirati ljude na taj način. U Zagrebu sam se pronašao u sredini koja mi odgovara, a imam i mogućnost nastaviti školovanje, što mi je želja – kaže Marčinković
Naslovima prvaka Hrvatske sa Zadrom i Cibonom, te ciparskom Kupu s Apollon Limassolom, Pavle Marčinković pridodao je još jednu zanimljivu medalju, ovaj put srebrnog sjaja. Zadarski košarkaš je, naime, s momčadi Sveučilišta Zagreb osvojio drugo mjesto na Europskim sveučilišnim igrama, kojima su domaćini bili Zagreb i Rijeka. Pavle je bio jedan od najboljih igrača turnira, te je izabran i u idealnu petorku, a jedini poraz Zagrepčani su doživjeli u finalu od litavskog Vytautas Magnus University iz Kaunasa.
– To je vrlo ozbiljna momčad, s nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, a po onome što sam osjetio na terenu, mogao bi ih čak usporediti sa Zadrom i Cibonom. Bili su vrlo organizirani, na svaku našu ideju obrane i napada imali su spreman taktički odgovor i po tome su bili razina više od ostalih momčadi na ovom natjecanju. Da smo bili kompletni, a tu prvenstveno mislim na izostanak Petra Marića, koji zbog prihvatnih obveza nije bio s nama i da se nisam ozlijedio u polufinalu, mislim da smo mogli igrati s njima do kraja. Ovako, dobili su nas prilično uvjerljivo (95:82) i zasluženo uzeli zlato, ali mi smo vrlo zadovoljni i sa srebrnom medaljom – priča Marčinković.
27-godišnji Zadranin student je treće godine na Višoj trenerskoj školi Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.
– Kako je košarkašku sekciju preuzeo trener Tomislav Rupčić, profesor s mog fakulteta, imao je uvid u to tko se od studenata bavi košarkom, tako da me je još u siječnju kontaktirao s idejom da nastupim na ovim Igrama i vrlo rado sam prihvatio poziv. Moram priznati da mi je to bio jedan od ljepših doživljaja u karijeri.
Kakav je bio put do finala?
– Kada je sve to krenulo, nismo baš previše znali o drugim momčadima. Znali smo da smo u skupini s Bolognom, koja je prošle godine bila treća u Europi i da je u skupini s kojom se križamo prošlogodišnji finalist Niš. Došli su i branitelji naslova Turci, a bili su tu i Rijeka i Split sa pet- šest igrača iz A-1 lige, tako da smo znali da će biti jaki turnir, ali nismo znali što očekivati. Prvi cilj bio nam je da osiguramo prvo mjesto u skupini, a time i polufinale, što smo uspjeli, a onda smo tamo svladali Vern. Da nam je netko prije početka ponudio finale, vjerujem da bismo ga objeručke prihvatili, tako da u konačnici moramo biti zadovoljni.
A gdje će igrati u sljedećoj sezoni, Marčinković još ne zna, s obzirom da mu je sa Zagrebom, gdje je proveo posljednje dvije i pol godine, ugovor istekao.
– U kontaktu sam s ljudima iz kluba i nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti. Pripreme počinju već za desetak dana pa će se do tada valjda znati i moja situacija.
Dakle, za sada je prva opcija Zagreb.
– Za sada sam u kontaktu jedino s njima, a sve ostalo je „rekla-kazala”.
Je li vas kontaktirao Zadar? I oni su u potrazi za pojačanjem na krilnoj poziciji, uz napomenu da je naglasak na domaćim igračima. Postoji li mogućnost povratka u matični klub?
– Prošlo ljeto me kontaktirao trener Ante Nazor, što mi je bilo i svojevrsno priznanje, jer ga cijenim kao trenera, a ove godine za sada nije bilo kontakta. Lani sam se zahvalio Nazoru, jer znam kakva je situacija u gradu prema meni i nisam htio dodatno iritirati ljude na taj način. U Zagrebu sam se pronašao u sredini koja mi odgovara, s trenerom kojega već dugo poznajem i na taj način gledam na svoju budućnost. Osim toga, tamo imam i mogućnost nastaviti školovanje, što mi je želja.
A ako dođe poziv Zadra?
– Poslušat ću ga, razgovarat s ljudima i razmotriti ponudu, što je u redu, ali mislim da nema smisla sada govoriti o tome što bi bilo kad bi bilo. Do sada me nitko nije zvao i nisam razmišljao o tome – za kraj će Marčinković.