Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Toni Prostran iz Švedske u Litvu

01.08.2016. 22:00
Toni Prostran iz Švedske u Litvu


Zadovoljan sam, to je za mene stepenica više. Ono što je najvažnije, imat ću važnu ulogu u momčadi, koja se praktički gradi oko mene – kazao je zadarski razigravač
Toni Prostran karijeru će nastaviti u litavskom prvoligašu Nevežisu. 25-godišnji zadarski košarkaš prošle je sezone bio ponajbolji igrač švedske Lulee, gdje je prosječno bilježio 15,1 poen, uz 7,2 asistencije za 31 minutu po susretu. Bila mu je to druga odlična sezona u Švedskoj, nakon one u Norrkopingu. Tamo je igrao zajedno s Litavcem Tomasom Gaidamavičiusom, kojega će ponovno susreti u Nevežisu, ali kao dio stručnog stožera. On je, naime, pomoćnik trenera Pauliusa Juodisa, a prema pisanjima tamošnjih medija, klub iz Kedainiaia slaže znatno jaču momčad nego prošle godine, kada je završio na pretposljednjem mjestu prvenstva Litve.
– Zadovoljan sam, to je za mene stepenica više. Ono što je najvažnije, imat ću važnu ulogu u momčadi, koja se praktički gradi oko mene. Velika je to prilika da nastavim svoj zacrtani put i nadam se da ćemo i klub i ja imati dobru sezonu – kazao nam je zadarski razigravač.
Kedainiai je inače jedan od najstarijih litavskih gradova, smješten pedesetak kilometara sjeverno od Kaunasa na rijeci Nevežis, po kojoj je i dobio ime košarkaški klub osnovan 1992. Prostranu će to biti peti klub u karijeri, nakon već spomenuta dva švedska, te Zagreba i matičnog Zadra.