U Privlaci se okupila generacija 50- godišnjaka iz godina "baby booma"

Slika korisnika valentinam
Susret generacije 1967./1968. OŠ Privlaka - Vir
Tradicionalnom okupljanju generacije 50-godišnjaka ovih se dana odazvalo 32 Privlačanaca i Virana koji su stigli iz cijeloga svijeta
Dio nekadašnjih učenika iz generacije rođene 1967. i 1968. godine

Godine 1967. i 1968. u Privlaci i Viru dogodio se baby boom. Više beba rodilo se na tom području prije toga tek tamo negdje 1947. godine. Danas 50-godišnjaci i 50-godišnjakinje, otprilike polovica generacije 1967./'68., sastali su se ponovno ovih dana na tradicionalnom privlačkom okupljanju generacije 50-godišnjaka, koji su pohađali osnovnu školu u Privlaci (Privlaka i Vir).

- Moglo bi se reći da smo bili najjača generacija, brojčano nas je bilo više od sedamdeset. Bili smo prva generacija koja je krenula u novu školu, a zanimljivo je da se nitko ni sa kim nije oženio, ali nitko se nikad ni sa kim nije ni potukao. Bili smo sigurno jedna od najboljih generacija, kaže jedan od privlačkih 50-godišnjaka Nikola Kosanović.

On je jedan od onih koji je ostao u rodnom kraju, dok se dio njih, kako to obično bude, rasuo po svijetu, ali ostali su u kontaktu. Tako su se prije mjesec dana organizirali i odaslali pozivnice, a na kraju je na proslavu uspjelo stići njih 32 iz cijeloga svijeta. Neki su navigavali, neki nisu uspjeli doći, a neki su nažalost i preminuli. Oni koji su došli našli su se s učiteljicom Anom Kurta pred osnovnom školom kako bi još jednom sjeli u svoje klupe i odradili prozivku. Nisu propustili odraditi đir po Privlaci, zajedno otići na misu, a nakon toga uz dobru spizu i kapljicu te Trio Sumpreš feštalo se do jutra. Gost okupljanja generacije bio je i župnik don Marinko Duvnjak.

Na proslavi su se okupili iz Privlake: Enio Begonja, Ive Begonja, Neda Begonja-Horvat, Velina Buškulić-Šango, Goran Glavan, Dragan Grbić, Irena Grbić-Kolanović, Merica Grbić-Nemarić, Radmila Grbić-Glavan, Susie Grbić-Provesan, Branimir Kolanović, Nikola Kosanović, Sandra Kršlović-Zanki, Klaudio Kurta, Milenko Labura, Tatijana Mustać-Matulj, Tomislav Mustać, Petar Mustać, Mile Rančić, Berto Šango, Ivo Šango, Leonarda Šango-Režan, Renata Šango, Neda Šango-Čudina, Velimir Šango, Ante Šarić, Maksimilijan Surić, Stojan Surić i Alen Vulinović; iz Vira: Dražen Petković, Silvana Radović i Tatijana Vučetić-Radović.

Generacija se tijekom godina morala oprostiti s nekim svojim kolegama, a njih su obišli na privlačkom i virskom groblju gdje su položili vijence i zapalili svijeće. Preminuli su: Damir Begonja, Duško Begonja, Elvis Begonja, Klaudijo Begonja, Jelica Mustać, Silvana Šango, Tome Zorić i Boris Krnčević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)