Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Ante Rados bio je politički neuspio eksperiment!”

02.08.2018. 12:39
“Ante Rados bio je politički neuspio eksperiment!”


Gradski odbor SDP-a Zadar poslao je, povodom odlaska Ante Radosa s čelnog mjesta TZ Grada Zadra, priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti. Priopćenje potpisuje predsjednik GO SDP-a Zadar Antun Novoselović.
"S direktorskog mjesta Turističke zajednice Grada Zadra, u srcu turističke sezone, odlazi Ante Rados, čovjek koji na to mjesto nikada nije trebao ni doći. Izjava Dražena Grgurevića kako se radi o visoko moralnom činu krajnje je licemjerna i ruga se zdravoj pameti. Moralno bi bilo da se osoba bez dana radnog staža u turizmu nije ni javila na iznimno odgovorno i zahtjevno radno mjesto, a kad se već javio mogao je u roku od 6 mjeseci shvatiti da nije u stanju obnašati tu funkciju i tada podnijeti ostavku, to bi onda, donekle, mogli nazvati moralnim činom. Ovako, 2 i pol godine autističnog i nijemog vođenja najvažnije gospodarske grane u Hrvatskoj, pa tako i u našem gradu ostavilo je danak.
Postali smo tranzitna destinacija s prosjekom od 2-3 noćenja po gostu, bez sadržaja, bez svježih ideja, bez kulturnih događanja, zaboravivši da nam turizam donosi 20% BDP-a.  Gradonačelnik sa smiješkom konstatira da nema razloga za brigu jer će turizam našega grada nastaviti voditi Dražen Grgurević do izbora novog direktora. Upravo je to razlog za zabrinutost jer bi odlaskom Ante Radosa i cijelo Turističko vijeće, kad već pričamo o moralu, moralo podnijeti ostavku. Oni su direktno odgovorni za izbor nesposobnog direktora i srozavanje zadarskog turizma. Građani Zadra očekuju da će kod vladajućih proraditi moral i savjest i da će gospodarsku granu od koje živimo predati u ruke osobi koja zna, može, ima htijenje i viziju zadarskog turizma, osobi koja će provoditi dugoročnu Strategiju razvoja turizma, osmišljavati i promišljati budućnost ove iznimno važne grane gospodarstva.
Ante Rados bio je politički neuspio eksperiment, naš grad nema više vremena za ovakve i slične pjevače s članskom iskaznicom. Naš turizam treba čovjeka iz struke koji će se isključivo voditi boljitkom turističke ponude grada i zadovoljstvom svih koji te ponude koriste ili od njih žive."