Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U subotu započinju Dani Silbe i udarni sportski tjedan

02.08.2018. 18:54
U subotu započinju Dani Silbe i udarni sportski tjedan


Manifestacija Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival iz dana u dan gostima ovog udaljenog, ali omiljenog otoka u zadarskom arhipelagu nudi nove kulturno-edukativne i turističke sadržaje, a u subotu 4. kolovoza, na otoku započinju Dani Silbe! 
Manifestacija Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival ove je godine bogatstvom ponude i brojnošću programa nadmašila sva dosadašnja silbenska ljeta, pri čemu je kompletan organizacijski posao predvodio Kristijan Lopac s grupom volontera. Ekipa je to koja je osmislila i Božićnu čaroliju na Silbi i koja je već drugu godinu zaredom pokazala što se sve može stvoriti upornošću i vjerom u turistički potencijal ovog malog otoka.
„Svakodnevno smo angažirani oko logistike održavanja koncerata, radionica i svih programa koje smo ove godine ponudili u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta. Svaki dan se na našoj Silbi nešto zbiva, a gosti i otočani su prezadovoljni da uz sunce i more i ovu našu prirodu imaju i dodatne sadržaje. Posebno nas raduje da smo na otok uspjeli dovesti umjetnike iz svih krajeva Hravatske, ali i iz inozemstva“, kaže Lopac, napominjući da je samo u posljednjih nekoliko dana na više lokacija na otoku održan sjajan cabaretni program „Cabaret à la carte“, koncert popularne Maje Posavec i Ivana Kapeca s vrlo posjećenim programom „Večer s Cohenom“, u goste je stigao i zagrebački teatar Rugantino s predstavom „Za umrijet' od smijeha“,  dok je  sinoć  na pozornici Silbenskog kulturnog ljeta publiku oduševila i zadarska jazz, blues i soul pjevačica Elena Stella.
Doznajemo i da će večeras biti održan humanitarni koncert Mirza & Friends, a u subotu je najavljena velika fešta uz poseban događaj –  Dani Silbe.
„Tijekom Dana Silbe, na našoj bajkovitoj Silbi osjećat ćete se kao da ste zakoračili u prošlost i postali dio naše tradicije. U subotu, 4. kolovoza, na samom otvorenju, zaplesat će vam Izvorna folklorna skupina „Silba“, a u goste nam dolaze i naši susjedi s Oliba – KUD Zora. Pripremamo vam i goste iznenađenja, a navečer će se održati rock'n'roll koncert zadarske grupe Jimmy Shakers koji će potrajati do rane zore i zasladiti naš poseban, silbenski dan. S Danima Silbe započinje i sportski tjedan Silbenskog kulturnog ljeta u kojem sve naše goste očekuju uzbudljiva natjecanja, sportske igre, potezanje konopa, silbenska alka u karićima i druga iznenađenja“, najavljuje Kristijan Lopac, predsjednik Turističke zajednice mjesta Silba. 
Sva događanja u okviru sportskog tjedna organiziraju volonteri, koji su pripremili sljedeći program: od 4. kolovoza, održava se 10. Jubilarni silbenski turnih u šahu, kojeg koordinira  volonter Martin Hawlina, 3. i 4. kolovoza održava se tradicionani ljetni turnir u balotama kojeg organizira Josip Motušić, 5. kolovoza je na redu Turnier u belotu kojeg organizira Davor Horgas, a 6. kolovoza, održava se 10. jubilarna tradicionalna utrka na Silbi koju pripremaju  Ante i Marko Žorž. Poseban dan je svakako 10. kolovoz kada će se održati više sportskih izazova, a prvi od njih je  7. Turnir u šibicama (posebno silbensko natjecanje), a u večernjim satima Silba Night Run. No ni to nije sve, silbenski volonteri pripremaju mnoštvo dodatnih iznenađenja.
 „Svi mi koji smo udruženi oko realizacije Silbenskog kulturnog ljeta dišemo s ovim otokom i motivirani smo isključivo idejom da naš mali raj, naša Silba, turistički zaživi punim plućima. To je naš glavni motivator!“ naglašava Kristijan Lopac.
Sve programe manifestacije Silbensko kulturno ljeto – Silba Summer Festival  možete pratiti na službenoj fb stranici Turističke zajednice mjesta Silba:
https://www.facebook.com/TZSilba/