Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog kiše „Kapetan Fantastični“ ipak u subotu!

02.08.2019. 14:46
Zbog kiše „Kapetan Fantastični“ ipak u subotu!


Nebo izgleda opet nije na našoj strani, ali zato nam entuzijazma ne manjka. Ipak smo mi Kino na otvorenom, pa su ovakve stvari dio folklora, kazuju organizatori Kina Zona.
– Večerašnja projekcija, zbog najavljenih vremenskih nepogoda, odgađa se za sutra, subotu 3. kolovoza. Ne propustite „Kapetana Fantastičnog“ u 21 sat!
Biti će tako ovo pravi filmski vikend jer dan kasnije čeka nas gostovanje Zagreb Film Festivala u Kino Zoni filmom „Halla ide u rat“.
Kapetan Fantastični
Duboko u šumama pacifičkog sjeverozapada, izoliran od društva, odani otac posvetio je život transformaciji svoje šestero djece u posebne osobe. Međutim, kada tragedija pogodi obitelj, prisiljeni su napustiti raj koji su sami stvorili i započeti put kroz vanjski svijet, sasvim suprotan njegovoj ideji roditelj stva. Sve što je učio svoju djecu, doći će u pitanje.
Nagrade i nominacije: 14 nagrada i 43 nominacije među kojima izdvajamo nominacije glavnog glumca Vigga Mortensena za nagrade Oscar, Zlatni globus i BAFTA (sve 2017.) u kategoriji najbolji glumac, nagrada publike u Karlovim Varima 2016. za najbolji film te posebna nagrada za redatelja na kojeg treba obratiti pažnju na festivalu u Palm Springsu 2016.
Halla ide u rat
Otkačena akcijska komedija o pedesetogodišnjoj učiteljici zbornog pjevanja, u medijima znanoj samo po nadimku Gorštakinja, koja potajno vodi rat protiv lokalne industrije aluminija. No njezina srčana borba za zaštitu djevičanskog islandskog planinskog kraja postat će nemoguća misija kad joj centar za posvajanje odobri zahtjev. Njezin ekoteroristički angažman počne ugrožavati posvojenje djeteta i kad postane neprijatelj broj jedan svoje male države, Halla mora birati između borbe protiv korporacije i želje za majčinstvom. Ipak, mali džez bend koji Hallu prati u stopu podsjeća nas da nije sve tako crno i da ima još nade za spašavanje planeta.
Nagrade i nominacije: 25 nagrada i 13 nominacija od kojih izdvajamo SACD nagradu za scenarij na prošlogodišnjem Cannesu te nagradu publike na Zagreb Film Festivalu 2018.
Blagajna na lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića, ispred Kazališta lutaka Zadar) otvara se u 20:15 sati.
Cijena ulaznice je 20 kn, a čeka vas programska knjižnica sa opisom i rasporedom svih filmova ovogodišnjeg ljetnog kina za 10 kn.