Nove lokacije za električne bicikle

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Na Kolovarama i kod vrata od Foše
Također, u ingerenciji UO za EU projekte bilo je i postavljanje električnih bicikala koji su se pokazali kao doba ideja te su se ove godine proširili na još dvije lokacije - ispod hotela Kolovare i kod vrata od Foše
Vedran SITNICA
Ekološki "vozni park"

Na Kolovarama, odmah ispod hotela ovih dana osvanuo je novi parking za električne bicikle i romobile. Riječ je o romobilima i biciklima postavljenima kroz dva različita projekta uspostave sustava javnih električnih romobila i bicikala na području Zadra.

Naime, prošle godine je proveden pilot-projekt koji je nastao kao suradnja između Grada Zadra i tvrtke "MyRide" kojim se testirala funkcionalnost sustava javnih električnih romobila kao i projekt implementacije električnih bicikala u sustav javnog prijevoza. Kroz ove projekte građanima je omogućeno da unajme romobile ili bicikle na jednoj lokaciji te ih ostave, odnosno parkiraju na druoj predviđenoj lokaciji.

- Nakon što je završio pilot projekt za romobile Grad je raspisao natječaj za najam javnih površina te je tvrtka My ride prošla i i dobila ugovor na godinu dana. Romobili su bili postavljeni na četiri lokacije: Gaženica, Autobusni kolodvor, Nova vrata na Poluotoku i marina na Boriku i moglo ih se unajmiti od 0 do 24 sata, rekao je Šime Erlić, pod čijom je ingerencijom bio pilot projekt. Također, u ingerenciji UO za EU projekte bilo je i postavljanje električnih bicikala koji su se pokazali kao doba ideja te su se ove godine proširili na još dvije lokacije - ispod hotela Kolovare i kod vrata od Foše.

- Bicikli su još bili postavljeni kod mosta, kod Citadele, u Gaženici, na Puntamici i Bilom brigu, rekao je Erlić. Inače, cilj ovog projekta je povećati mobilnost građana smanjujući emisije štetnih plinova i nudeći građanima alternativnu vrstu prijevoza. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)